“GiIa lah harga barang.. Takat Gaji Seciput Nak Hidup makan hati..”Zarina Zainuddin Terkejvt Lihat Harga Minyak Masak Mahal

Satu perkongsian video milik pelakon dan usahawan wanita, Zarina Zainuddin menarik perhatian ramai di Instagram nya. Aktres ini meluahkan rasa terkejut melihat harga bagi sebotol minyak masak tempatan yang dijual di pasaran sangat mahal.

Minyak Masak Biasa Hampir RM30. Menerusi perkongsian tersebut, Zarina menunjukan sebotol minyak masak jenama tempatan seberat lima kilogram dijual pada harga RM29.40 di mana minyak masak tersebut hampir mencecah RM30.00.

Pelakon ini tidak menyangka harga minyak masak di pasaran masa kini jauh berbeza berbanding diawal perkahwinannya dahulu. “GiIa betul lah saya ni baru tahu harga minyak masak sekarang dah RM29.40 untuk 5 kilo, dulu masa saya baru-baru kahwin dulu minyak botol besar tu RM13 jer..” tulisnya

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_)

Perlu Bijak Cari Duit Tambahan. Gara-gara harga barang semakin mahal, pelakon dan usahawan pulut kuning ini menitip pesan agar orang ramai perlu bijak mencari sumber pendapatan tambahan untuk menampung kos kehidupan yang semakin meningkat naik.

“GiIa lah harga barang.. Kau orang kalau gaji sikit nak hidup kat bandar besar ni.. Nangls lah kalau tak pandai meniaga ke buat duit tambahan takat gaji seciput nak hidup jadi makan hati lah..” tulisnya lagi Netizen Beri Respon lsu Harga Minyak.

Melihat perkongsian Zarina di Instagram nya itu, ramai yang berkongsi pandangan tentang isu harga minyak dan barangan diruangan komen posting pelakon tersebut.

“Dah lama minyak mahal dekat tempat saya kawasan Sabah dari dulu harga macam tu, sekarang harga mau sampai RM40 5 kilo..”

“Pada hal negara pembekal minyak terbesar dunia..”

“Lama dah kak dia naik.. Ada jenama tu sampai RM30 lebih.. Semua mahal..”

“Bukan takat minyak semua barang mahal, kami rakyat marhaen ni bila bersuara siapa nak dengar” komen mereka.

Menerusi carian Murai my di laman Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) meletakkan harga runcit bagi minyak masak sawit tulen jenis paket dijual pada harga RM2.50. Manakala harga bagi minyak masak 5 kilogram tidak melebihi RM30.00 sebotol.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Baru Press

Sumber : murai

Be the first to comment on "“GiIa lah harga barang.. Takat Gaji Seciput Nak Hidup makan hati..”Zarina Zainuddin Terkejvt Lihat Harga Minyak Masak Mahal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*