Asmirandah Rel4 Keluar Isl4m Kerana Cinta, Ini Kehidvpannya Selepas Berk4hwin!

Selepas kem4tian pelakon veteran popular Yana Zein, ramai yang keliru dengan isu tukar agama di Indonesia. Namun ini bukan perkara biasa di negara jiran malah ramai artis terkenal di Indonesia rela pindah agama demi cinta. Mereka pada awalnya memeluk agama Islam memilih murt4d demi mengikut agama suaminya. Hingga tahun kini, tak kurang dari 6 artis cantik Indonesia pindah agama demi cinta.

Antara artis pindah agama paling mengejutkan dunia hiburan adalah Asmirandah.

Kehidupan pasangan selebriti sentiasa menarik perhatian antaranya Asmirandah dan Jonas Rivanno. Macam tak percaya, pasangan yang berkahwin sejak 2013 ini sudah 8 tahun berada di bahtera rumah tangga. Sejak sebelum berkahwin, pasangan ini jarang dided4hkan dengan gosip serong, Ibu. Biarpun nampak baik, sebenarnya kisah di sebalik perkahwinan kedua mereka tetap membuatkan orang ramai tertanya-tanya.

Sebelum berkahwin, Asmirandah beragama Islam, berbeza dengan Jonas. Mereka sudah lama menjalinkan hubungan berlainan ag4ma.

Pun begitu, Jonas pernah mengikut keperc4yaan Asmirandah. Ini diketahui beberapa ketika sebelum perkahwinan pasangan itu berlangsung. Bagaimanapun, ketika itu kontrak yang telah diadakan pada 17 Oktober 2013 telah dibatalkan atas permintaan Asmirandah pada 7 November 2013. Ini kerana Jonas ternyata masih percaya kepada agama asalnya.

Asmirandah juga mengakui ini sebabnya kenapa dia memilih untuk keluar isl4m

Ingin kenal ag4ma Kristi4n sebelum menikah

Fakta pertama yang perlu diketahui ialah Andah, sebelum berkahwin dengan Vanno dia ingin mengenali ag4ma Krist1an. Dia diam-diam membaca Alkit4b tanpa diketahui Vanno dan orang lain. “Hanya Tuhan dan saya yang tahu,”

Alasan pindah ag4ma

Saya tidak memilih Tu.han, Tu.han Yesvs memilih saya. R0h suci yang ada dalam diri saya benar-benar wujud. Sukar untuk dijelaskan, betapa besarnya Tuh4n dalam hidup saya.

Tersentuh hatinya saat mendengar Yesvs

Saat ia melanjutkan pengakuannya, Andah pun men4ngis kala mengenang sentuhan hati dari Ye.sus. Ia pun pernah mengatakan bahwa ia pin.dah ag4ma karena dipilih oleh Tuh4n Ye.sus kala itu.

Kehidupan selepas berkahwin

Sebelum ini, tersebar berita yang mengatakan rumah tangga Asmirandah dan Jonas Rivanno akan berakhir pada 2015. Namun, mereka berdua tetap bersyukur dengan segala yang berlaku dalam hidup mereka.

Pasangan itu percaya bahawa perkahwinan mereka akan bertahan selama seribu tahun. ini dikatakan hanya tipuan semata-mata kerana buktinya kini rumah tangga Asmirandah dan Jonas masih kekal dan harmoni.

Kegembiraan mereka lebih lengkap selepas dikurniakan seorang anak perempuan bernama Chloe Emanuelle Van yang dilahirkan pada Hari Krismas 25 Disember 2020. Walaupun melalui pelbagai dug4an, pasangan ini akhirnya saling menguatkan antara satu sama lain dan sentiasa bergantung harap kepada Tuhan setiap langkah.

 

Sumber:https://celebrity.okezone.com/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Baru Press

Sumber :www.dnq.pw/

Be the first to comment on "Asmirandah Rel4 Keluar Isl4m Kerana Cinta, Ini Kehidvpannya Selepas Berk4hwin!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*