Jika Ditawarkan Pampas4n RM3.8 Juta, Ibu Tangmo Nida Sedia Maafkan Dua Lelaki Dalam Bot

Ibu kepada mendiang pelakon terkenal Thailand, Nida “Tangmo” Patcharaveerapong hari ini menyatakan keikhlasannya memaafkan dua lelaki yang bersama anaknya pada hari Nida terjatuh dari bot laju, lapor Bangkok Post.

Pun begitu, si ibu yang dikenali sebagai Panida Siriyuthayothin ini tidak memaafkan tiga lagi individu yang turut berada di atas bot yang sama pada hari kejadian.

Dalam sebuah sesi temu bual yang disiarkan dalam program televisyen tempatan, Panida berkata dia memaafkan kedua individu yang merupakan pemilik dan pengendali bot laju pada malam tr4gedi 24 Februari itu.

Pemilik bot hubungi setiap hari mohon maaf

Memetik Bangkok Post, Panida dihubungi pemilik bot berkenaan pada hari sebelumnya yang memohon maaf dan mahu menemuinya untuk meminta maaf secara peribadi.

Awalnya, Panida mengaku masih marah terhadap lelaki itu namun pemilik bot itu terus dihubungi setiap hari meminta maaf dan berjanji akan menjaga wanita berkenaan yang baru kehilangan anak perempuannya.

“Dia berjanji akan menjaga saya seperti mana Mo (Tangmo) menjaga saya. Saya maafkan dia kerana dia secara konsisten mencuba untuk menghubungi saya dan dia tahu saya sedang s4kit,” ujar Panida memetik laporan Bangkok Post.

Setuju terima pampasan

Memetik Coconuts Bangkok, Panida berkata pemilik bot itu telah menawarkan pampasan sebanyak THB 30 juta (RM 3,840,590.86) di atas pemergian Tangmo Nida.

”Dia memberitahu saya untuk mengira pendapatan Tangmo, jika dia membintangi lakonan dengan harga 800,000 hingga 1 juta baht (kira-kira RM127 ribu) setiap siri, dan jika dia masih hidup selama 30 tahun lagi, dia mungkin akan memperoleh lebih daripada jumlah ini,” ujarnya.

Menurut Panida, dia bersedia menerima pampasan dari lelaki itu yang berjanji bakal memberikan jumlah seperti mana ditetapkan olehnya.

Tambah Panida, dia turut memaafkan pengendali bot pada malam itu kerana telah menemani si pemilik bot untuk menemuinya.

Namun begitu, wanita ini menyangkal dakw4an bahawa kemaafannya adalah kerana wang pampasan yang bakal diterima.

Masih tak maafkan pengurus Tangmo

Panida turut kes4l dengan beberapa kenalan rapat mendiang anaknya yang menyatakan hasrat mereka mengadakan upacara pemakaman untuk Tangmo, tanpa berbincang dengannya terlebih dahulu.

Ujar Panida memetik laporan Bangkok Post, dia juga telah membuat perancangan untuk upacara pemakaman mendiang anaknya.

Dalam pada itu, Panida mengaku tetap tidak boleh memaafkan pengurus Tangmo kerana wanita itu hanya menghubunginya tiga hari selepas pemergian Tangmo dan turut menyalahkan pengurus anaknya itu atas kematian Tangmo, lapor Bangkok Post.

Ibu terima pampasan, abang Tangmo did4kwa kes4l

Berikutan persetujuan Panida menerima pampasan itu, abang Tangmo beserta beberapa individu did4kwa merasal kes4l dengan tindakan tersebut, lapor portal.

Hal ini turut disuarakan pelakon dan penyanyi Jennifer Kim melalui laman Instagram miliknya.

“Saya sangat percaya duit mampu beli segalanya dan hari ini, saya percaya duit juga mampu beli sifat keibuan dalam diri seseorang,” tulis Jeniffer.

Sementara itu, Peguam Sittra Biabungkerd juga turut bersimpati ke atas nasib mendiang selebriti itu yang baginya masih ‘dipergunakan’ walaupun telah meninggal dunia.

“Saya rasa sangat kesian pada Tangmo. Tiadakah orang yang tulus menyayanginya tanpa ganjaran apa-apa? Walaupun dia telah tiada, orang masih mencari untuk memperoleh sesuatu,” ujar Sittra Memetik.

Dalam pada itu, abang kepada mendiang Tangmo hanya mampu menzahirkan rasa kes4l dengan satu perkataan.

“Kec3wa,” tulis abang Tangmo sendiri dalam satu hantaran selepas kemunculan ibunya.

 

Sumber – Siakap keli.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Baru Press

Sumber : https://trendingkini.pw

Be the first to comment on "Jika Ditawarkan Pampas4n RM3.8 Juta, Ibu Tangmo Nida Sedia Maafkan Dua Lelaki Dalam Bot"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*