“Klau Abah ‘Pergi’ Nanti Kakak Urus Pusat Tahfiz..”Anak Arwh Pian Cecupak Buka Cerita Yang Arwh TkPernah Bagitau sesiapa

Arwh Pian Cecupak ada meninggalkan pesanan kepada anaknya, Nur Aina Fazrin (25 tahun) untuk pantau jaga sebuah pusat tahfiz yang telah lama beliau jaga dan kunjungi selama ni namun tiada siapa yang tahu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Official Hlive (@officialhlive)

DIA pergi dalam keadaan bersih dan menghadap kiblat, demikian keadaan Allahyarham Mohd Rafik Abdul Rahman atau Pian Cecupak ketika ditemukan terbaring dalam keadaan kaku di bilik air di kediaman ibunya di Flat Sentul Murni, Kuala Lumpur.

Menurut adiknya iaitu Hasenah, dia bersyukur apabila arwah tidak mengalami kecderaan akibat seranganjantung secara tiba-tiba di dalam bilik air sebelum menghembuskannafas terakhir kira-kira pukul 8 malam, Rabu.

“Kedudukan dia cantik, dia duduk (terbaring) menghadap kiblat dalam keadaan tangan dia dan siap macam ni (qiann), kaki dia dah julur.

“Saya tak terkilan… tak la terhantuk ke apa ke. Dia pergi dalam keadaan bersih sangat,” katanya kepada mStar.

Hasenah ditemui di Tanah Perkuburan Raudhatul Sakinah Taman Batu Muda, Kuala Lumpur pada majlis pengebumian arwh abangnya pada pagi Khamis.

Pian yang aktif sebagai pelawak dan pengacara meninggal dunia pada usia 52 tahun.
Difahamkan arwah mempunyai masalahjantung sejak 2018 dan hanya bergantung kepada ubat-ubatan.

Dalam pada itu Hasenah berkata arwah abangnya tidak menunjukkan sebarang tanda-tanda yang mencurigakan melainkan dia begitu bersemangat untuk menyambut hari ulang tahun kelahiran ibu mereka yang ke-74 pada 18 Januari lalu.

“Arwh beria nak buat majlis hari ulang tahun kelahiran mak. Sebelum ni tk pernah sambut pun, ni la pertama kali kami buat.

“Dia nak sangat adik-beradik, anak, cucu semua berkumpul masa tu. Tapi pada hari sambutan tu keriangan dia dak tiada.

“Dia hanya diam… ajak bergambar pun dah tak ceria. Dia hanya nampak cool, dah tk nampak lawak dia,” katanya.

Untuk rekod pada 2018, Pian pernah dikejarkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) kira-kira pukul 3 pagi akibat sesaknafas.

Ketika itu, doktor mengesahkan Pian mengalami seranganjantung dan diletakkan di Wad Pemulihan Jntung (CRW).

Susulan itu dia perlu membuat rawatan angi0gram dengan k0s perubatannya mencecah puluhan ribuan ringgit.

Bakat Allhyarham Pian dicungkil menerusi program realiti popular, Sinaran Pasport Kegemilangan terbitan TV3 pada era 1990-an, sebelum menyertai kumpulan Cecupak.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Baru Press

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "“Klau Abah ‘Pergi’ Nanti Kakak Urus Pusat Tahfiz..”Anak Arwh Pian Cecupak Buka Cerita Yang Arwh TkPernah Bagitau sesiapa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*