Kec0h ramai nak tukar lokasi cvcuk v4ksin di PPV UKM gara-gara Daiyan Trisha, ada yang sanggup nak ambil lebih 2 dos!

TEMPOH lockdown yang berpanjangan nampaknya membuka ruang kepada lebih ramai selebriti tempatan untuk menyumbang tenaga sebagai sukarelawan Program Imunisasi C0vid-19 Kebangsaan (PICK).

Terbaharu pelakon Daiyan Trisha menjadi tumpuan netizen selepas berkongsi aktiviti hujung minggunya di media sosial apabila menjadi sukarelawan di Pusat Pemberian V4ksin (PPV) di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

Menyedari hal itu, para peminat aktres tersebut dilihat semakin tidak sabar untuk mendapatkan svntikan v4ksin masing-masing dengan ada yang turut berharap agar diberi peluang untuk menukar lokasi bahan pelali berkenaan.

Alaaa nak cvcuk v4ksin kat UKM la mcm ni.

“Macam mana nak request tukar venue for second dose? Hahahaha.

Perkongsian Daiyan di Instagram miliknya.

Yay Daiyan kat UKM, Cantik! Makin ramai la orang daftar vaksin lepas ni. Kalau macam ni hari-hari aku nak v4ksin,” demikian antara komen lucu netizen.

Mengulas mengenai reaksi lucu itu, Daiyan atau nama sebenarnya Daiyan Trisha Mohd Nasaruddin, 28, berkata dia tidak menyangka menerima respons yang positif daripada netizen.

Ujar Daiyan sudah lama dia menyimpan hasrat untuk menyertai inisiatif Malaysia Vaccine Support Volunteers (MyVac) bagi membantu petugas barisan hadapan.

“Kelakar juga apabila baca komen-komen netizen, namun hakikatnya sebelum saya sertai sebagai sukarelawan pun sudah ramai yang ada kesedaran nak ambil v4ksin.

V4ksin sangat penting… lagi ramai orang ambil v4ksin, lagi cepat kita boleh kembali kepada kehidupan normal.

DAIYAN TRISHA
PELAKON

“Tapi mungkin belum berkesempatan dan masih menunggu panggilan di aplikasi MySejahtera. Apabila saya join mungkin ia boleh beri lebih kesedaran kepada orang ramai.

“Kalau mereka jadi lebih bersemangat nak datang ambil v4ksin kerana Daiyan kat sana… kira bagus la. Sekurang-kurangnya dapat menyeru rakyat Malaysia untuk ambil v4ksin. Alhamdulillah jika itu dapat membantu,” katanyanya kepada mStar.

Menurut Daiyan, tujuannya menyertai sukarelawan MyVac adalah untuk memberi kesedaran kepada rakyat Malaysia tentang pentingnya pengambilan v4ksin.

Daiyan ingin memberi kesedaran berhubung v4ksin kepada orang ramai.

Dia yakin pengambilan v4ksin boleh mencegah jangkitan C0vid-19 serta berupaya memulihkan ekonomi negara.

“Sebelum ini pun memang saya dah selalu share dekat Twitter untuk ajak orang pergi v4ksin, agak aktif la.

“V4ksin sangat penting. Lagi ramai orang ambil v4ksin, lagi cepat kita boleh kembali kepada kehidupan n0rmal.

“Tolong dapatkan v4ksin dengan segera sebab sangat penting untuk memulihkan negara dan ekonomi,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.mstar.com.my/

 

Be the first to comment on "Kec0h ramai nak tukar lokasi cvcuk v4ksin di PPV UKM gara-gara Daiyan Trisha, ada yang sanggup nak ambil lebih 2 dos!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*