Cikgu2 Lawat Pelajar, Sedih Lihat Duduk Bawah Jambatan Tepi Sungai

Ketika p4ndemik ini, baru kita lihat dengan lebih jelas bahawa sebenarnya ramai rakyat Malaysia yang hidup susah. Pelbagai ujian ditempuhi bersama keluarga dengan sabar dan berazam akan ada sinar untuk mereka.

Hal ini dapat dilihat  menerusi satu perkongsian video di FB seorang pengguna dikenali sebagai Siti Rianna apabila memuat naik video beberapa orang guru datang ke rumah anak muridnya di bawah jambatan betul-betul tepi sungai.

Pengguna Facebook itu mengakui  sebak melihat kondisi kediaman yang dihuni oleh pelajar tersebut kerana sangat merbahaya memandangkan berada di pinggir sungai besar.

Ramai yang sebak melihat tempat tinggal pelajar tersebut kerana sangat tidak selesa jika melihat daripada lokasinya.

Walau bagaimanapun, warganet tetap memuji ibu dan bapa pelajar yang dikenali sebagai Tasha itu yang tetap menyekolahkan anak mereka.

Selepas video tersebut viral, Team Unit Kebajikan Pejabat DUN Kemelah telah datang menemui mereka dan menghulurkan bantuan bagi meringankan beban keluarga pelajar bernama Tasha.

Bantuan makanan dan wang ringgit untuk mereka meneruskan kehidupan. K3s mereka juga telahpun di bawa kepada Pihak berku4sa & pihak JKM.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : https://www.motifviral.dnqj.my/

 

Be the first to comment on "Cikgu2 Lawat Pelajar, Sedih Lihat Duduk Bawah Jambatan Tepi Sungai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*