Mengaji Al-Quran sampai juzuk empat, Nabila Huda dek4tkan diri dengan Allah – “Saya jvga dap4t solat dengan sempvrna”

DUA tahun negara dilanda pandemik C0vid-19 banyak meng0bah kehidupan pelakon Nabila Huda ke arah yang lebih baik.

Cerita Nabila, 37, paling ketara apabila dia mula mendek4tkan diri dengan agama selain melaksan4kan tugas sebag4i isteri dan ibu di rumah dengan sempvrna.

“Sepanjang PKP yang hampir memasuki dua tahun ni kadang-kadang rasa stress, tak bebas dan hidvp dal4m ket4kutan.

“Tapi dalam masa dua tahun ni juga terlalu banyak benda berubah dalam hidup… saya berubah ke arah kebaikan.

“Tingkah laku bervbah, cara hidvp bervbah, saya banyak luangkan masa dengan keluarga dan semakin rapat dengan mereka,” ujarnya kepada mStar.

Perkongsian Nabila Huda di Instagram miliknya.

Selain itu menurut Nabila, dia juga sedang cuba memperb4iki hubung4nnya dengan Penciptanya.

“Saya dah belajar mengaji Al-Quran dan baca kitab setiap hari dengan kawan-kawan. Alhamdulillah sekarang dah sampai juzuk empat.

“Bukan tu saja, saya juga dapat solat dengan sempvrna walaupun kadang-kadang tak cukup lima waktu.

Saya masih berusaha untuk buat dengan baik… tapi sebenarnya saya tak terfikir pun tentang ni

NABILA HUDA
PELAKON

“Saya masih berusaha untuk buat dengan baik… tapi sebenarnya saya tak terfikir pun tentang ni,” katanya.

Menurut pelakon filem M4M4 ini lagi, dia juga berjaya melakvkan tugas harian di rumah seperti mengemas, basuh dan sidai pakaian yang sebelum ini tidak dilakvkannya.

“Sebelum ini saya boleh masak, tapi susah nak buat kerja-kerja rumah… saya tak pandai.

“Tapi syukvr sangat-sangat, saya sudah bervbah tau!” katanya dengan nada gembira.

Dalam pada itu Nabila menasihatkan orang ramai agar melakukan sesuatu yang bermanfaat di rumah bagi mengelakkan tekanan ketika tempoh PKP sedang dikuatkvasakan di selvruh negara.

Abil bersyukur banyak meluangkan masa berasma keluarga di rumah.

Katanya laporan berhvbung pelbagai tind4kan tidak w4jar dil4kukan termasuk k.es bvnuh di.ri akibat tekanan hidup.

“Saya doakan anda dijavhkan daripada kesvsahan, sentiasa p0sitif dan elak rasa stress. Cuba lakukan sesuatu yang menggembirakan.

“Sabar itu indah, Allah takkan uji sampai kita tak boleh nak tangani,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.mstar.com.my/

 

Be the first to comment on "Mengaji Al-Quran sampai juzuk empat, Nabila Huda dek4tkan diri dengan Allah – “Saya jvga dap4t solat dengan sempvrna”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*