Boleh percaya ke? Netizen d4kwa ada ‘cara’ d4lam MySej4htera untvk cep4t dap4t tarikh svntik v4ksin – “Lepas 4 jam tervs d4pat”

PENANTIAN satu penyeksaan!

Begitulah yang dapat digambarkan mengen4i r4kyat negara ini yang bers4bar menvnggu panggil4n selepas mend4ftar untvk svntikan v4ksin C0vid-19 sejak awal tahun lalu.

Masih ramai dalam kalangan mereka belum menerima dos pert4ma, mal4h belvm menerim4 sebarang notifikasi mengenai tarikh temujanji untuk suntikan tersebut.

Menerusi laman Instagram limabel4sminit, pengend4li laman sosial itu pada Sabtu malam berkongsi kaedah yang did4kwa dapat mempercep4tkan panggil4n temujanji untuk svntikan v4ksin menervsi aplikasi MySej4htera selep4s ‘tip’ itu dikongsi oleh salah seorang pengikutnya.

“Kena buat macam ni baru dap4t v4ksin!!! Lepas emp4t jam tervs dap4t tarikh dal4m MySejahtera. Terima kasih kepada follower @limabelasminit yang bagi tips ini,” tulis admin akaun tersebut kepada 124,000 pengikut mereka.

Malah pengendali laman itu sendiri mend4kwa telah mencvba kaedah tersebut dan berjaya mendapat tarikh temujanji.

Menurut info yang dikongsi, seseorang itu perlu membuka aplikasi MySejahtera dan pergi ke bahagian ‘helpdesk’ sebelum memaklumkan isu yang dihadapi mereka.

“Tarikh register v4ksin xx/2/2021 tapi belum dapat tarikh temvjanji v4ksin sehingga hari ni 2/7/2021,” tulis ayat dalam paparan skrin yang dikongsi.

Kaedah yang dikongsi oleh seorang individu yang didakwa mempercepatkan temuj4nji v4ksin.

Menurut individu yang berkongsi kaedah itu, dia mendakwa terus menerima tarikh temujanji v4ksin selepas emp4t jam berbuat demikian.

Tak ada maknanya. Dah lama dah buat trick ni. Tapi h4ram sampai sudah tiada date v4ksin pun.

NETIZEN

Dal4m pada itu, beberapa netizen di ruangan komen turut mencuba kaedah berkena4n dan mend4kwa menerima kepvtusan yang cukvp mengujakan h4ti setelah sekian lama menvnggu.

“Berjaya buat juga tadi. Terus dapat tarikh temujanji.

“Terima kasih admin. T4k s4ngka menj4di. Lima minit je buat terus dap4t temujanji v4ksin kat Bukit Jalil,” demikian antara d4kwaan netizen.

Ada dalam kalangan kita yang sudah lama mendaftar, namun belum menerima sebarang temujanji v4ksin.

Namun, ada juga yang mendakwa kaedah itu sebenarnya tidak berkesan untuk mempercep4tkan temvjanji v4ksin.

“Tak ada mak4anya. Dah lama dah buat trick ni. Tapi h4ram sampai svdah tiada date v4ksin pun,” tulis seorang lagi netizen di ruangan komen.

Rasanya tak salah kalau nak mencuba. Jika ada mana-mana pembaca mStar yang dah cuba kaedah ini, mungkin boleh k0ngsikan peng4laman anda dengan kami.

Sama-sama kita berdoa agar proses v4ksinasi di negara ini segera mencapai imuniti kelompok dan berjalan lancar.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : https://www.mstar.com.my/

Be the first to comment on "Boleh percaya ke? Netizen d4kwa ada ‘cara’ d4lam MySej4htera untvk cep4t dap4t tarikh svntik v4ksin – “Lepas 4 jam tervs d4pat”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*