Langkawi Terima Keha4diran Pengvnjung Yang Svdah Lengkp Dva D0s Vaksin September Ini!

Pulau Langkawi dijangka akan membuka pintunya kepada individu yang lengk4p dva d0s svntikan v4ksin C0VID-19 bermula September ini.
 
Memetik laporan Berita Harian, Menteri Besar, Muhammad Sanusi Md Nor, berkata pulau peranginan itu tidak akan menerima pengvnjung yang tidak disvntik atau baru satu svntikan.
 
 
“Pelancong yang hend4k masuk ke Langkawi perlu lengkap dua d0s v4ksin dan mereka yang tidak disvntik atau hanya menerima s4tu d0s suntikan, tidak diben4rkan bercvti di Langkawi,” jel4snya.
 
 
Jelasnya lagi, Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) serta Kementerian Pelanc0ngan, Seni dan Bvdaya (MOTAC) sudah bersetuju untuk membekalkan v4ksin mencvkupi bagi memastikan 80 peratus penduduk pulau itu menerima svntikan v4ksin sebelvm kehadiran pel4ncong.
“Pihak MOSTI dan MOTAC bersetuju menubvhkan jawatankuasa khas bagi mempercepatkan pemberian v4ksin kepada 61,000 penduduk Langkawi yang layak menerima v4ksin.
 
“Ini bermakna, sebanyak 120,000 dos v4ksin perlu dibek4lkan kepada penduduk Langkawi sebelum dibuka kepada orang ramai.
 
Pihak kerajaan negeri Kedah yakin pembukaan Langkawi dalam tempoh dva bulan lagi akan memvlihkan kembali sektor pelancongan di pulau itu.
 
“Hotel di Langkawi sangat tenat ketika ini, kita faham dan sangat bersimpati, kita nak mempercepatkan proses suntikan vaksin, sebab saya sendiri pun mahu ke Langkawi,” katanya.
 
Sebelum ini, Muhammad Sanusi berkata, sebanyak 80 peratus penduduk Langkawi perlu mendapat suntikan vaksin bagi membolehkan gelembung perjalanan dilaksanakan di pulau itu apabila rentas negeri dibenarkan dan sempadan negara kembali dibuka pada September ini.
 
Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook
Sumber :https://gempak.com/

Be the first to comment on "Langkawi Terima Keha4diran Pengvnjung Yang Svdah Lengkp Dva D0s Vaksin September Ini!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*