Jualan Hari Pertama Dip0rak Per4nda ‘Jiran’ Akib4t Tidak Pu4s Hati, Peniaga Laksa Buat Lap0ran P0lis

Sudah adat berniaga pasti ada untung ruginya. Ditambah lagi musim sekarang yang menyebabkan ramai mencuba untuk berniaga dan mungkin menambah pesaing kepada peniaga yang sudah ada. Namun begitu kita percaya kepada rezeki masing-masing dan tidak mengganggu orang lain.

Begitu lah yyang terjadi dengan satu kes yang mulai tular semalam di laman TikTok berlokasi di Taman Koperasi LLN Kajang. Memuat naik satu video memaparkan akak peniaga keropok lekor di sebelahnya datang mem4rahi dan memp0rak per4ndakan gerainya.

Cerita bermula apabila wanita ini membuka tapak jualannya di sebelah khemah keropok lekor, sedangkan dia menjual laksa. Namun disebabkan rasa tidak puas hati jirannya kerana memasang khemah di sebelahnya yang hanya bermula dengan caci maki tetapi kecoh dan berakhir dgn barangan – barangan wanita ini terlangkup di tanah.

Setelah jirannya itu beredar kelihatan wanita ini dan rakannya mengutip satu persatu barangan laksa yang berterabur di tanah.

Menjengah ke ruangan komen ramai yang tidak berpuas hati dengan akak keropok lekor tersebut. Kerana mereka bukanlah pesaing kerana tidak menjual barang dan makanan yang sama.

Memuat naik di FB, update terbaru mengenai kes ini, peniaga laksa itu telah membuat lap0ran p0lis atas kerugian yang dihadapinya walaupun akak keropok lekor tersebut telah memohon maaf.

Teks by Staff Motif Viral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : https://www.motifviral.dnqj.my/

 

Be the first to comment on "Jualan Hari Pertama Dip0rak Per4nda ‘Jiran’ Akib4t Tidak Pu4s Hati, Peniaga Laksa Buat Lap0ran P0lis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*