“Saya bersedia untuk berumah tangga” Mimi Lana Dedah Cinta Bertaut Kembali

Menges4hkan sudah pun putus cinta pada Mei tahun lalu, bagaimanapun pelakon Mimi Lana mended4hkan kembali menjalin hubungan cinta dengan pelakon Syafiq Kyle.

Seolah diberikan peluang kedua, Mimi berkata perpisahan sebelum ini menjadikan hubungannya dengan Syafiq selama enam tahun lebih matang.

“Alhamdulillah, hubungan saya dan Syafiq kini baik-baik sahaja. Apa yang dapat disimpulkan, inilah adalah peluang kedua diberikan, jadi percintaan kami semakin matang.

“Kami sudah lama menjalinkan hubungan cinta, hendak masuk enam tahun. Setiap tahun, daripada tahun pertama hingga sekarang, banyak perkara dipelajari,” katanya.

Mimi berkata tidak mahu lagi kesil4pan sama berulang, mereka berdua perlu mengenali dan menyayangi diri sendiri terlebih dahulu sebelum melakukan perkara sama kepada pasangan.

“Jika kita sendiri tidak mampu nak menyayangi diri sendiri, mana mungkin mampu melakukan perkara sama pada insan lain. Justeru, saya dan Syafiq perlu ada sifat ini untuk mencipta hubungan yang berlandaskan cinta sejati,” katanya.

Mengakui mempunyai perancangan untuk melangkah ke fasa lebih serius, bagaimanapun Mimi berkata belum masanya lagi. Namun dia mengakui sudah bersedia untuk berumah tangga.

“Apabila bercint4, memanglah kami ada perancangan untuk membawa hubungan ke fasa seterusnya. Namun, dengan situasi sekarang, ia bukanlah masa yang sesuai.

“Tarikh perkahwinan memang tiada lagi. Jika nak diikutkan, saya memang sudah bersedia untuk berumah tangga. Cuma, saya tidak tahu bila. Cepat atau lewat, soal jodoh biarlah Allah yang tentukan.

“Pada waktu ini, saya hanya mahu menjadi seorang insan dan wanita yang lebih baik. Apapun, saya percaya, jika niat murni, Tuhan akan permudahkan,” jelasnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber: ROTIKAYA

 

Be the first to comment on "“Saya bersedia untuk berumah tangga” Mimi Lana Dedah Cinta Bertaut Kembali"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*