Kec0h Wanita Naik Ang!n M4rah Anggota di SJR. Apa Yang Dia Cakap Memang Tak Patut

Budi bahasa budaya kita merupakan satu slogan kebanggaan negara kita.

Budi bahasa ialah norma kehidupan masyarakat Malaysia yang terkenal dengan santun perkataannya dan indah pertuturannya.

Pada hari ini, masyarakat Malaysia masih lagi terkenal dengan tinggi pekertinya, dan mulia sifatnya. Tapi lain pula yang berlaku kepada wanita ini

Hari ini tular satu video memaparkan seorang wanita yang juga pemilik perniagaan enterprise mem4rahi anggota polis yang bertugas.

Wanita itu dikec4m hebat oleh netizen gara-gara tindakannya yang dianggap tidak sopan memarahi anggota polis dan tak kurang juga yang menyind.irnya tidak perlu s0mbong hanya kerana memiliki perniagaan enterprise sahaja.

Tidak tah4n dengan kec4man, wanita itu tampil menjelaskan hal sebenarnya mengapa beliau mar4h menerusi posting di laman facebook beliau.

Beliau mendakwa bahawa anggota itu menyindirnya hingga membuatkan beliau m4rah

“Ada ‘SEBAB’ ada AKIBAT… (org mara kerna bersebab)

“Jangan bvli org perempuan. Tak semua perempuan tu pen4kut kena gert4k ya atau b.uli ya. Wanita selalu dis4lahkan…. jd M4ngsa der4 suami isteri ka, mngsa bvli rakan sekerja ka, m4ngsa g4ngguan s3ksval ka, baik fizikal atau pend3raan dgn ‘kata2’.. atau pun mngsa BvLI JALANAN…

Ada perempuan ber4ni kerana benar buss… dan WUJUD PEREMPUAN BETUL2 BER4NI BERHADAPAN walau apa p4ngkat kamu ya.. kejadian tu 2.6.2021 (pasal rotex rm300) tp baru timbul skrg? ok lanjut.. #benarikeranabenar #janganb.uliwanita”

 

Dalam pada itu, wanita tersebut juga mohon maaf kepada semua petugas yang terasa hati. Menurut beliau, petugas yang lain semuanya baik dalam melancarkan tugas cuma petugas ini sahaja  yang bermas4lah. Dakwaan pegawai tersebut tiada budi bahasa dan intragriti buat beliau naik angin. Akhir sekali, Wawa berharap sikap begini dapat di ubah ketika menjalankan tugas

Berikut rakaman Video yang tvlar

Komen komen netizen

Org putih bilang don’t jvdge people by the book,,, nie tngok luaran nya pn dah tahu,,, cara pemakaian pn dah tahu perangai dia mcm mana,,, emmm,,, bila hati kita bersih,, ,semuanya terserlah keindahannya dlam mahupun luaran,,,

Nie bukan menghin4 lagi …blh sabit mengg4nggu kerja pdrm,dan ugvtan nie

Uinaaa, dia sound itu abang puliss yaa.. itu baju dgn seluar apa dia pakai tu. Haha.

Wahid mna wahid..Wahid insurance byr dak.. .. Xbyr lh tu kot kne s4man ni.. Kesian kerusi kena hemp4k wawa Nk lwn pmpuan bkn senang dh terang2 sal4h dia bang polis bkan kate nk menang nak seri pun payah tkpa bang nnti bag! s4man bnyk2 biar dia rase

Jasa dan peng0rbanan para petugas pasukan ‘Fr0ntliners’ dalam menjalankan tugas serta tanggungjawab mereka wajar di hormati dan dihargai.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : http://www.terengganutv.bbn.my/

 

Be the first to comment on "Kec0h Wanita Naik Ang!n M4rah Anggota di SJR. Apa Yang Dia Cakap Memang Tak Patut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*