“Boleh Sabar Sekejap Tak” – Masih Anjur Majlis Kahwin Ketika PKP, Buat Netizen B3ngang!

Semalam kec0h di media sosial apabila polis mengenakan kompaun terhadap penganjur sebuah majlis perkahwinan di Pulau Pinang.

Komp4un tersebut dikeluarkan kerana mel4nggar prosedur operasi standard (SOP) ketika pelaksanaan s3katan pergerakan penuh dalam PKP 3.0.

Pemeriksaan ke atas rumah itu mendapati 19 ahli keluarga termasuk pasangan pengantin dan seorang jurugambar dalam kediaman berkenaan.

Difahamkan juga, majlis itu diadakan bagi meraikan anak lelaki tuan rumah itu tetapi tindakan itu tidak bertepatan dalam keadaan semasa.

Perkara itu sekali gus mengundangan kem4rahan netizen kerana masih ada yang berani dan d3gil mengadakan majlis ketika orang ramai sedang menjalani ‘total l0ckdown’.

“Kau boleh sabar tak. nak buat majlis kahwin pun. Dah kenapa degil sangat”

“Inilah masalah rakyat Malaysia memang degil dan suka l4nggar PKP. Takkanlah tak tahu tak boleh buat majlis kahwin”

“Ingatkan time Cov1d jimat, rupanya tak…sebab kena k0mpaun,” tulis beberapa netizen.

Sekadar info, sebarang penganjuran majlis rasmi dan tidak rasmi sama ada oleh kerajaan dan swasta tidak dibenarkan bagi semua kawasan yang dikenakan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memaklumkan, majlis sosial seperti kenduri, majlis pertunangan dan perkahwinan, resepsi, majlis aqiqah, doa selamat dan lain-lain majlis sosial juga tidak dibenarkan.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : gempak

 

Be the first to comment on "“Boleh Sabar Sekejap Tak” – Masih Anjur Majlis Kahwin Ketika PKP, Buat Netizen B3ngang!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*