“Bangunlah Hana,” Keputusan SPM Cemerlang, Bapa S4yu An4k Masih Terl4ntar di ICU

Seorang bapa meluahkan rasa sedih apabila anaknya yang mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan SPM masih belum sed4rkan diri dan ditempatkan di ICU.

“Anak saya belum lihat lagi keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dia yang cemerlang kerana masih belum sedar daripada kemalngan dua minggu lalu,” kata Mohd Bakri Mohammad, 48, bapa kepada Hana Emyliya Marsyainie, 18.

Hana Emyliya terbabit dalam satu kemlangan di Kilometer 20, Jalan Seremban-Tampin, dekat Rembau, 31 Mei lalu dan masih tidak lagi mengetahui keputusan cemerlang, 7A 2B yang diperolehnya dalam SPM.

Pelajar Sekolah Menengah Sains Rembau (Semesra) itu masih belum sed4r dan ditempatkan di ICU H0spital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban selepas menjalani tiga pembed4han.

Mohd Bakri berkata, sebelum kemlangan anaknya sememangnya mahu mendapatkan keputusan cemerlang dan dia sememangnya ‘ulat buku’ dalam kalangan mereka sekeluarga.

“Sejak sekolah rendah lagi Hana sudah menunjukkan sikapnya yang aktif sama ada dalam bidang akademik dan sukan terutama olahraga sehinggakan guru juga menyayanginya.

“Pastinya dia sangat gembira jika dia tahu mendapat keputusan yang cemerlang dalam SPM kerana dia mempunyai iltizam yang tinggi untuk berjaya selepas berusaha sepanjang tahun.

“Kami kini berharap semua pihak dapat mendoakan kesembuhan Hana dan hanya menunggu Hana dalam keadaan benar-benar stabil untuk berkongsi berita berkenaan kepadanya,” katanya.

Mohd Bakri yang bekerja di sebuah kilang berulang-alik setiap hari ke hospital bersama isteri dan anak sulungnya, Fathi Nazatul Marsyainie yang terpaksa berhenti kerja di sebuah pasar raya untuk menjaga adiknya di HTJ.

Menurutnya, kemlangan itu berlaku pada jam 7.45 malam yang turut meng0rb4nkan seorang lagi anaknya, Muhammad Ikhmal Zaqwan Khan, 15, ketika mendapatkan rawatan di H0spital Rembau akibat pend4rahan dalam bdan.

“Walau bagaimanapun saya reda dengan ketentuan Ilahi namun saya berharap agar Hana segera sembuh agar dia dapat menyambung pelajarannya hingga ke peringkat tertinggi,” katanya.

Dalam kemalangan berkenaan, seorang lagi penunggang motosikal, S. Mahesan, 25, disahkan men1nggal dun1a di lokasi kejadian.

Jelas Hazri, seorang lagi penunggang motosikal terbabit mengalami kec3deraan ringan dan dir4wat di Zon Hijau, Jabatan Kec3masan dan Tr4uma, H0spital Rembau.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : https://www.motifviral.dnqj.my/

 

Be the first to comment on "“Bangunlah Hana,” Keputusan SPM Cemerlang, Bapa S4yu An4k Masih Terl4ntar di ICU"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*