Mak Dan Ayah Meningg4l Sebab COV!D-19, Kisah Adik Berumur 12 Tahun Jadi Gelandangan Undang Rasa Seb4k Netizen

Siapa yang je yang tak sed1h bila kedua-dua orang tua kita sudah pergi meninggalkan kita terlebih dahulu. Lagi mengundang seb4k apabila ibu bapa kita meningg4l dun1a ketika usia kita masih lagi kecil. Namun, itulah apa yang perlu dilalui oleh seorang adik berumur 12 tahun ini yang kisahnya dikongsikan sendiri oleh pendakwah bebas terkenal, Ustaz Ebit Lew (UEL).

Menerusi perkongsian itu, UEL memberitahu bahawa adik tersebut baru sahaja kehilangan kedua-dua orang tuanya yang meninggal akibat COV1D-19. Adik tersebut dijumpainya di Bukit Raja Klang, tidur dijalanan. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

“Kecil lagi dah jadi gelandangan, Kasihan, hidup tanpa hala tuju,” tulis UEL mencerita kisah adik tersebut. 

Tambah UEL lagi, ramai orang sekitar yang cuba membantu sehinggalah ada yang mesej dan meminta UEL datang membantu. UEL bergegas menghulurkan bantuan kepada adik tersebut, dan menawarkan adik tersebut untuk masuk belajar di madrasah. Ditanya soal makan dan minum ketika bulan puasa, adik tersebut menyatakan ada orang yang memberikan dia makanan untuk sahur dan juga berbuka.

Sebak UEL menceritakan kisah adik tersebut. Dalam pada itu, ia turut mengundang rasa seb4k wargamaya yang lain membaca kisah itu. Perkongsian UEL itu mendapat hampir lapan ribu komen daripada wargamaya yang berasa simpati dengan nasib yang menimpa adik tersebut. Apa-apa pun, kita doakan agar urusan adik itu dipermudahkan dan selamat belajar di madrasah. 

Sumber daripada: Instagram

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : KoolFm

 

Be the first to comment on "Mak Dan Ayah Meningg4l Sebab COV!D-19, Kisah Adik Berumur 12 Tahun Jadi Gelandangan Undang Rasa Seb4k Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*