“CTDK L0st My Respect” – Muat Naik Insta Story ‘bersyukur’ dapat pahala free, netizen pertik4ikan ‘sikap’ TokTi?

Sudah menjadi lumrah kehidupan seorang selebriti yang sentiasa menjadi tumpuan netizen lebih-lebih lagi apabila selebriti tersebut merupakan ‘sweetheart’ Malaysia yang amat dikagumi oleh rakyat. Belum reda isu penyanyi nombor satu Negara, Dato’ Seri Siti Nurhaliza yang mel4nggar SOP semasa majlis tahnik Muhammad Afwa berlangsung, nama TokTi sekali lagi menjadi perbualan hangat netizen di Twitter sejurus beliau memuat naik Insta Story di Instagram miliknya yang seakan berbaur ‘angkuh’ dan ‘eg0is’ itu.

Meninjau di ruangan komen sebuah ciapan di Twitter, rata-rata daripada netizen meluahkan perasaan tidak puas hati pada tindakan TokTi yang seakan ‘sengaja’ menyimbah air pada ap1 yang sedang mar4k. Menurut mereka, isu mel4nggar SOP bukanlah sesuatu isu yang boleh dipandang ‘remeh’ namun 1su ini amat sensitif di mata netizen lebih-lebih lagi apabila ramai dalam kalangan mereka yang tidak dapat merentas negeri untuk menziarahi keluarga tercinta sehingga mereka menghembuskan naf4s ‘ter4khir’. “Kami hanya mahukan keadilan..” luah hati netizen.

TokTi yang dipandang ‘mulia’ oleh masyarakat kini mendapat ‘tempias’ akibat tindakannya yang seakan tidak melambangkan perwatakannya yang serba serbi ‘sopan’ itu. Majoriti daripada netizen ‘terkejut’ dengan kenyataan TokTi yang seperti ‘bangga’ mendapat pahala ‘free’ di atas kecam4n yang ditimpa dek kerana kesal4han diri sendiri. Bukan melalui cara ini untuk memperbaiki kesilapan sendiri. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata burvk padahnya, TokTi..

Meskipun TokTi telah memberi kenyataan rasmi dan memohon maaf secara terbuka, tindakan ini adalah tidak wajar kerana hanya akan ‘mengeruhkan’ keadaan yang berapi ini. Sebaliknya, netizen berharap agar TokTi hanya mendiamkan diri daripada memberi apa-apa kenyataan yang akhirnya akan ‘mencengkam’ diri. Situasi ini macam sesuai digambarkan dengan lagunya, ‘Besar Kesilapanku, Besar Lagi Keegom4nmu.’

Menular di Instagram milik TokTi, sepertinya TokTi ‘menutup’ ruangan komen di beberapa gambar yang baharu dimuat naik. Bagaimanapun, umum mengetahui manusia tidak akan lari daripada melakukan kesilapan. Justeru itu, bukanlah ‘tugas’ kita untuk ‘menghukvm’ mereka yang boleh dikatakan ‘tenggelam’ dalam arus dunia sendiri sehingga ‘terlupa’ menjaga perasaan dan mempunyai ‘belas kasihan’ kepada orang lain.

 

Penulis: Aqilah Paharuzi

Sumber: Instagram TokTi, Twitter 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : https://www.koolfm.com.my/

 

Be the first to comment on "“CTDK L0st My Respect” – Muat Naik Insta Story ‘bersyukur’ dapat pahala free, netizen pertik4ikan ‘sikap’ TokTi?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*