[Video]Turut Berada Dalam Kapal SeIam NanggaIa, lsteri H4miI R4yu Netizen D0akan Suaminya.

TragedI yang menlmpa KRI Nanggala-402 milik Tentera laut Ind0nesia (TNI) ternyata mendu.kacitakan ramai. Sinar harapan untuk menjumpai kru yang terselamat semakin pvdar berikutan penemuan serplhan dipercayai kompenan kapal dan bebeberapa barangan oleh pasukan pencari.

Panglima TNI, Hadi Tjahhanto dalam sidang media rasmi TNI berkata, status kapal berkenaan yang diletakkan sebagai ”submi.ssed” sebelum ini atau hiIang juga telah ditukar kepada status ”subs.unk” iaitu tenggeIam di mana berada pada kedalaman 850 meter.

Namun, ahli keluarga masih menaruh harapan yang besar untuk melihat kepulangan kesemua anak kapal dengan selamat termasuk isteri kepada saIah seorang kru iaitu Mita Sofia.

Menerusi perkongsian video di akaun TikTok, wanita ini meminta bantuan orang ramai untuk mendoakan suaminya dan seluruh anak kapal supaya dapat ditemui dengan segera.

Dia yang juga sedang hamiI berkongsi beberapa gambar kenangan indah mereka dan suaminya ketika sedang menjalankan tugas demi negara.

Malah, kata-kata semangat yang dihantar kepada suaminya melalui pesanan mesej untuk terus berta.han demi bay1 mereka yang akan lahir ternyata meru.ntun hati ramai sehingga meraih 12.6 juta tontonan oleh warganet.

Rata-ratanya termasuk Malaysia mendoakan kesemua ahli keluarga anak kapal KRI Nanggala-402 tabah menerima ketentuan ini selain 0perasi pencarian berjalan dengan lancar.

Minta bantuan doa buat suami dan seluruh kru kapal seIam.

Video:

Sumber: TikTok mitasofia_k

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : Dbongkar

 

Be the first to comment on "[Video]Turut Berada Dalam Kapal SeIam NanggaIa, lsteri H4miI R4yu Netizen D0akan Suaminya."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*