[VIDEO] “Polis tercegat jee” – Drama Dikrit!k Tervk, Netizen ‘Tepuk Dahi’ Tengok Babak Tak Logik

Gandingan Intan Najuwa dan Redza Rosli dalam drama adaptasi novel Tak Sempurna Mencintaimu hasil penulisan Rehan Makhtar mendapat perhatian ramai penonton. Drama yang ditayangkan dalam slot Akasia di TV3 itu turut menampilkan model dan pelakon, Rita Nadira sebagai watak antagonis.

Pejam celik, drama itu sudah dit4yangkan sebanyak 16 episod dan telah menarik perhatian netizen yang menonton selepas satu babak dikatakan tidak logik. Babak itu menunjukkan Sirat (Intan Najuwa) dicvlik oleh Mellisa (Rita Nadira) dan cuba diselamatkan oleh Taqim (Redza Rosli) sebelum pihak polis tiba.

Polis tercegat je

Namun adegan itu menjadi bualan hangat netizen di Twitter dan TikTok selepas polis yang datang untuk menangkap Mellisa itu hanya ‘tercegat’ di belakang Taqim yang dilihat cuba memujuknya. Menurut netizen, kalau ikutkan situasi sebegitu polis mungkin boleh bertindak lebih awal dengan mer4mpas senj4ta digunakan Mellisa.

Scene paling tak masuk akal ni. Polis datang macam nak buang sarang lebah.”

Melalui TikTok pula, seorang pengguna telah memuat naik babak tersebut sambil mengulas dan berkata bagaimana adegan tersebut tidak logik. Katanya, boleh saja bertindak dengan memvkul Mellisa sebelum dia keluarkan pis4u namun polis pula hanya mula bertindak selepas Taqim yang r4mpas senj4ta tu.

@ahmad97ff

Aku pulak yg excited tngok babak2 tak logik tu 😂😂😂😂 ##fyp ##fypmalaysia🇲🇾 ##fypindonesia ##taklogic ##dramamelayu

♬ bunyi asal – KuAhmad <

“Ada lagi adeg4n tak logik”

Melalui ruangan komen di TikTok dan Twitter, ramai netizen mengkriti1k drama tersebut dan berkata selain b4bak tersebut, banyak lagi adegan yang tidak logik dalam drama Tak Sempurna Mencintaimu itu.

Contohnya, babak di mana Sirat dil4nggar oleh Mellisa. Ketika itu darah dilihat hanya di bahagian kaki namun Sirat berada dalam keadaan k0ma kerana cederra p4rah. Selain itu, netizen turut berkata sound effect digunakan dalam drama terbitan Zeel Production itu juga tidak logik. Kata seorang individu di Twitter,

Sorry to said. Sound dia pun meng4rut je bunyi. Pvkul kaki bunyi dush3?!?!?!”

 

Mungkin polis tu tengah main psikologi balik dgn Mellisa tu…

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber: LOBAKMERAH

 

Be the first to comment on "[VIDEO] “Polis tercegat jee” – Drama Dikrit!k Tervk, Netizen ‘Tepuk Dahi’ Tengok Babak Tak Logik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*