Dakwaan di ambang percer4ian, ini penjelasan Che Ta

Entah bagaimana boleh timbul spekulasi, pelakon Rozita Che Wan menafikan hubungan dia dan suaminya Zain Saidin kini di ambang percerai4n.

Menurut laporan Kosmo! Online, dia yang mesra dipanggil Che Ta menegaskan tiada sebab hubungan rumah tangga mereka bermasalah hanya kerana jarang berkongsi foto di media sosial.

“Masya-Allah mana ada. Pasal apa nak bercerai, orang tu nak Zain ke? Baru semalam (Rabu) kami sembahyang tarawih anak-beranak.

“Zain memang jarang nak ambil gambar pun. Dia bukan macam saya. Tengok sendiri akaun Instagram dia memang bukan jenis rajin upload gambar pun,” ujarnya.

Pelakon berusia 48 tahun itu berkata, sudah menjadi lumrah sebagai suami isteri ada pasang surutnya tetapi hubungan dia dengan Zain dalam keadaan baik sahaja.

“Saya pun pelik keluar cerita macam ini. Kami tak bergaduh pun. Kami dah faham pera­ngai masing-masing. Jadi, tiada masalah,” ujarnya.

Pasangan tersebut berkahwin pada 2013 dan dikurniakan seorang cahaya perempuan, Aaisyah Dhia Rania yang kini berusia tujuh tahun.

‘Biarlah Che Ta saja yang menjawab’

Kuala Lumpur: Pelakon Zain Saidin menjelaskan dia memang memberi ruang sepenuhnya kepada isteri, pelakon Rozita Che Wan atau Che Ta untuk menjawab apa saja krit1kan mahu pun kec4man netizen berkaitan perihal membabitkan keluarga mereka.

Zain, 36, ditemui pada sesi fotografi baru-baru ini berkata dia selesa apabila Che Ta yang lebih ke depan untuk menjawab segala-galanya berkaitan kritik4n mahu pun kecaman yang dilemparkan segelintir netizen itu.

“Saya tahu apa saja kritik4n dan kecaman netizen terhadap keluarga kami termasuk kepada anak saya, Aaisyah Dhia Rana, 6, di media sosial.

“Cuma, saya tidak suka melayan semua perkara remeh ini kerana tak kenal pun mereka. Malah, kebanyakan yang komen, mengkrit1k serta kec4m itu menggunakan akaun p4lsu.

“Apapun, Che Ta sebagai ibu saya tahu dia takkan berdiam diri. Dia pasti mahu menjawabnya dan saya memberikan ruang berkenaan. Apapun, semua jawapan diberi Che Ta itu saya dah setuju,” katanya.

Menurut Zain, dia pun ada kalanya tidak faham dengan tindakan segelintir netizen yang sanggup mengkrit1k dan kec4m Aaisyah yang masih kecil dan tak tau apa-apa itu.

“Umpamanya, macam video Tik Tok yang Aaisyah menari itu. Pada saya, dia hanya menari saja dan biasalah budak perempuan suka menari dan pakaiannya pun okay, tapi tetap kena kec4m.

“Apapun, saya mengambil pendekatan berdiam diri bukan bermakna tak tahu apa-apa langsung. Termasuk, tidak ambil peduli mengenainya.

“Saya tahu semua itu, tapi hanya tak suka nak layan saja. Bagi saya lebih baik beri fokus pada perniagaan nasi kambing bakar yang diusahakan kerana mendapat sambutan,” katanya.

Zain berkata kini dia berusaha memikirkan inisiatif bagaimana hendak memantapkan lagi perniagaan itu terutama aspek kualiti makanan, kepuasan pelanggan dan perkhidmatan disediakan.

Terdahulu, Zain cukup dikenali dengan watak Henry Middleton dalam drama Oh My English! pada 2012 selama enam musim selain drama Kiah Pekasam yang mempertemukannya dengan Che Ta pada 2009.

Zain dan Che Ta bernikah pada 13 Disember 2013 dan hasil perkongsian hidup mereka dikurniakan Aaisyah pada 2014.

Selain itu, Zain juga memiliki dua anak tiri lelaki, daripada perkahwinan terdahulu Che Ta.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://limauasamboi.pw/

Be the first to comment on "Dakwaan di ambang percer4ian, ini penjelasan Che Ta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*