‘Kntut Saya Boleh Mnyembuhkan Pelbagai Pnyaklt’- Paderi Afrika SeIatan Dkwa Kntutnya Mujarab.

Seorang paderi di Limp0po, Afrika Selatan mendkwa bau ken.tutnya sangat mujarab dan mampu menyelesaikan pelbagai jenis penyaklt.

Portal Cape Town melap0rkan, Christ Penelope, berasal dari Bandar Siyandani mendkwa ken.tutnya bukan sekadar k.entut semata-mata, tetapi menunjukkan kekuasaan Tuhan yang mampu melakukan m.ukjizat.

Menurut Christ, dia perlu k.entut pada p0sisi yang tepat agar ‘gas penyemb uhan’ itu dapat masuk ke dalam bdan pesaklt melalui hidung dan seterusnya memberikan kesan pemulihan.

Pada ketika rituaI sedang dijalankan, individu yang datang mendapatkan khidmatnya akan ditidurkan terlebih dahulu. Sebaik saja dibangunkan, mereka tldak akan merasa apa-apa dan ritual itu katanya telah membantu menyembuhkan orang ramai yang saklt.

Gambar Christ duduk di atas kepaIa saIah seorang pengikutnya juga viral di media sosi4l. Bagaimanapun, gambar itu kemudian dip.adamkan dari Facebook SevenFold Holy Spirit Ministries.

Menjawab dkwaan itu, Chirst mene.gaskan dia bukan meIepaskan gas ke.ntut pada orang. Sebaliknya dia berbuat demikian untuk menyembuhkan orang awam yang memerIukan perkhidmatannya.

“Bukan hanya k.entut semata-mata, saya sembuhkan mereka,” katanya.

Beberapa paderi lain mula mengeluarkan ba.ntahan terhadap Christ yang menganggap perbuatan lelaki itu sudah jelas itu menc.emarkan imej gereja dan berte.ntangan dengan ajaran agama.

“Gereja adalah tempat yang suci. Perbuatan ini bertentangan dengan kepercayaan kami,” kata wakil gereja.

MaIangnya, ramai penduduk tempatan yang masih percaya pada Christ dan sanggup beratur lama menunggu giliran untuk dirwat. Ada yang sanggup menunggunya selama dua bulan untuk berjumpa dengan Christ semata-mata mahu mendapatkan rwatannya.

Sumber: Harian Metro, World of Buzz

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : Dbongkar

 

Be the first to comment on "‘Kntut Saya Boleh Mnyembuhkan Pelbagai Pnyaklt’- Paderi Afrika SeIatan Dkwa Kntutnya Mujarab."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*