Niat lelaki ni petik bunga utk gadis, sekali nampak lemb4ga puteh

ADA di antara rakan-rakan yang tiba-tiba berasa ser4m sejuk apabila diajak masuk ke hutan, khususnya dalam kalangan mereka yang tidak pernah menjelajah hutan.

Mereka bukan saja akan menjadi gelabah, malah seram sejuk apabila diarah masuk ke hutan untuk tujuan tertentu seperti latihan bina semangat atau menyertai lawatan anjuran badan tertentu.

Pada masa sama terdapat kumpulan yang aktif dengan beberapa aktiviti outdoor atau lasak seperti meredah hutan, mendaki bukit atau gunung, meredah anak sungai atau pergi ke tempat air terjun di tengah hutan.

Namun lain pula keberanian yang ditunjukan oleh anak muda ini dengan slumber memetik sejenis tumbuhan di kaki bukit

“Orang tua2 cakap jangan la nak petik2 suka hati kan malam tak tenang”

Dalam satu rakaman pendek yang tular, kelihatan seorang lelaki sedang cuba memetik bunga untuk seorang gadis

Dengan susah pay4h, lelaki tersebut sanggup mem4njat ke atas sedikit sebelum dapat mencampai serumpun tumbuhan liar di kaki bukit

Namun netizan per4san ada satu entiti puteh terakam secara tak sengaja di lensa camera video tergesa-gesa menyembunyikan diri di sebalik batu

Berikut rakaman di mana entiti tersebut terakam di awal video

Berikut pula reaksi dari netizan

Ad4b masuk hutan, setiap hutan ada pemilik dan tuannya

Seorng renjer hutan dikenali sebagai Abah pernah berkata, biarpun tiada manusia yang dilihat di dalam hutan, namun kita harus menghormati hutan, dan tidak boleh celup4r, berter1ak tidak tentu pasal atau ketawa berlebihan.

Katanya, kegagalan berbuat demikian ada ketikanya boleh menyebabkan kita tidak menemui jalan pulang cuma berpusing di laluan yang sama untuk beberapa jam.

“Saya pernah terses4t ketika memasuki hutan di Pahang, sewaktu menyertai sekumpulan peserta pencinta alam berkhemah di sana, puncanya apabila salah seorang daripada mereka berteri4k kerana terlalu seronok.

“Dalam perjalanan pulang, kami berpusing di laluan yang sama, lebih tiga jam, dan setelah saya menyedari perkara itu, kami berhenti rehat sekejap dan mencari kaedah untuk mendapat petunjuk dan berjaya keluar” katanya.

Jangan bergur4u sembarangan

Beliau berkata, semua perkataan ini sekiranya kerap difikir dan diucapkan akan mengg4nggu ment4l sekali gus menyebabkan akan berasa seperti apa yang disebutkan.

Katanya, ketika sedang berjalan dalam hutan sama ada baru masuk atau pulang, kita tidak boleh memanggil nama kawan kerana dikhuatiri ada m4khluk lain akan menyahut ataupun memanggil nama kawan kita.

“Ini yang biasanya menjadi punca seseorang itu sesat sampai berhari-hari di dalam hutan.

“Satu lagi p4ntang larang ialah jangan buang air sesuka hati dan melud4h merata tempat.

“Antara tempat yang tak boleh buang air sesuka hati seperti lopak air, dalam lubang, pertengahan jalan hutan dan kawasan bersih yang terdapat dalam hutan kerana di situ biasanya menjadi tempat m4khluk lain bermain atau tinggal,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://trendingsangat.pw/

Be the first to comment on "Niat lelaki ni petik bunga utk gadis, sekali nampak lemb4ga puteh"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*