[Video]Lelaki Ber4ng, Pcahkan Cermin Kereta Guna Topi Keledar, PoIis De.dah Punca.

Muar: PoIis men4han seorang lelaki yang bertindak memec4hkan cermin hadapan sebuah kereta menggunakan topi keledar berhampiran perslmpangan lampu isyarat di Parit Jawa, dekat sini, semalam.

Ketua PoIis Daerah Muar, Asisten Komisioner Zaharudin Rasip berkata, k.ejadian pada 3.25 petang itu berpunca daripada perseIisihan faham antara penunggang motosikal berusia 25 tahun dan pemandu kereta wanita berumur 26 tahun.

“Punca k.ejadian adalah berkaitan cara pemanduan kenderaan masing-masing yang menyebabkan sspek bertindak agreslf dengan memec4hkan cermin hadapan kereta mngsa.

“Sspek juga memec4hkan cermin sisi kereta sebelah pemandu dan mer0sakkan bonet hadapan kereta mngsa dengan menggunakan topi keledarnya,” katanya dalam satu kenyataan di sini.

Menurut Zaharudin, sspek yang dit4han pihak poIis kemudiannya dihantar ke Hspital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) Muar kerana dipercayai mengalami masaIah mentaI dan masih menerima rwatan di hspital.

“Pihak poIis menasihatkan orang ramai supaya t.idak sewenang-wenangnya memuat naik gambar, video dan kenyataan di laman sosi4l sehingga tular yang boleh menimbulkan saIah faham dan kegu.saran dalam kalangan masyarakat.

“Ke$ dislasat di bawah Sksyen 427 Kanun Kesksaan,” katanya.

Terdahulu, tular di media sosi4l sejak semalam video berdurasi selama satu minit 38 saat itu menunjukkan seorang lelaki ber4ng dengan memec4hkan cermin dan mer0sakkan kereta milik seorang wanita di Pekan Parlt Jawa , Muar.

Video:

Sumber:harian Metro

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : Dbongkar

 

Be the first to comment on "[Video]Lelaki Ber4ng, Pcahkan Cermin Kereta Guna Topi Keledar, PoIis De.dah Punca."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*