‘Persembahan terbaik daripada saya’ Nabila Razali kongsi apa yg jadi saat2 cem4s terkucil lagi

Kuala Lumpur: Persembahan penyanyi Nabila Razali yang menyanyikan lagu Peluang Kedua di pentas Anugerah Juara Lagu ke-35 (AJL35) terus mendapat kec4man netizen.

Di Twitter, persembahan penyanyi itu tular sekelip mata apabila rata-rata warganet mengkritik dan mengec4m apabila Nabila ‘terkuc1l lagi’ ketika menyanyi secara langsung.

Malah, ada pengguna media sosial yang menyifatkan nyanyiannya seperti itik. Tidak kurang juga, yang menulis sinis ‘mungkin bukan peluang kedua, tapi ketiga’.

“Nabila Terkucil lagi,” tulis seorang pengguna media sosial.

“Buka mulut je, dah ke laut,” komen seorang lagi netizen.

Pun begitu, ada juga warganet berasakan Nabila sudah berusaha melakukan yang terbaik ketika menyanyikan lagu Peluang Kedua itu.

Namun, yang pasti lagu ciptaan Hael Husaini dan MFMF itu antara karya diramalkan netizen bakal dinobatkan sebagai Lagu Terbaik AJL35.

Bagaimanapun, Nabila dalam temubualnya kepada media sebelum ini berkata dia tidak meletakkan sebarang harapan untuk memenangi pertandingan itu.

Ujarnya, dia hanya mahu melaksanakan tanggungjawab diberi pencipta lagu yang memberi kepercayaan kepadanya.

AJL35 yang dihoskan Awal Ashari, Sherry Alhadad dan Haziq Hussni disiarkan secara langsung dari Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) dalam norma baharu tanpa kehadiran penonton kerana pandemik C0vid-19.

‘Persembahan terbaik daripada saya’

Shah Alam: “Jujur saya katakan, saya belum periksa lagi telefon pintar saya. Tapi, harapnya apa yang ‘trending’ itu yang baik-baik sahaja.”

Itu kata penyanyi, Nabila Razali susulan persembahannya yang tular menerusi lagu Peluang Kedua pada Anugerah Juara Lagu ke-35 (AJL 35), semalam.

Kebanyakan ciapan di Twitter menyifatkan nyanyian dan vokal Nabila terkucil pada bahagian tertentu sehingga mencacatkan persembahan itu.

Nabila yang ditemui seusai acara itu, berkata banyak ruang yang masih boleh diperbaiki.

“Alhamdulillah, berakhir juga malam ni. Dah selesai. Walaupun berlangsung tak seperti saya jangkakan, saya gembira dengan apa jua yang sudah saya sampaikan malam ini (semalam).

“Terima kasih kepada pasukan saya. Semua kerja keras datang daripada mereka. Ini bukan pengakhiran, selepas ini ada ada lagi rezeki yang lebih besar, Insya-Allah.

“Apa-apa pun, saya berterima kasih kepada pihak TV3 atas peluang yang diberikan dan kepada pasukan saya yang selalu memberikan sokongan.

“Sudah tentu boleh diperbaiki lagi. Tetapi persembahan tadi yang terbaik untuk saya. Mungkin sebelum ini saya tak pernah sangka yang saya dapat buat persembahan seperti itu,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Nabila, masalah suara yang dihadapi sebelum ini sudah sembuh sepenuhnya.

“Saya berharap, selepas ini apabila pandem1k beransur pulih, keadaan kembali seperti biasa dari segi jemputan persembahan dan kerjaya seni.

“Bercakap mengenai keadaan kesihatan, ia semakin baik. Sudah sembuh, tapi ia ambil masa untuk betul-betul pulih.

“Apa yang berlaku kepada saya, tak perlu nak jadikan sebab untuk cerita kepada orang. Apa yang saya letakkan malam ini adalah persembahkan yang orang nanti-nantikan.

“Alhamdulillah, saya dapat tunaikan permintaan semua orang yang menantikan persembahan Peluang Kedua daripada saya sendiri,” katanya.

Ditanya mengenai kekuatan untuk melakukan persembahan di pentas AJL35 selepas mengharungi beberapa siri kontroversi sebelum ini, Nabila mahu menjadi yang terbaik untuk diri sendiri.

“Untuk saya, ia bukannya untuk mereka. Semua yang saya lakukan adalah untuk diri sendiri. Ia kerja keras dari ‘team’ saya sendiri.

“Saya menghadiri kelas vokal dan sebagainya. Ia sebenarnya lebih kepada untuk memajukan diri saya.

“Tahun 2021, macam-macam perkara yang terjadi. Sentiasa bangun dan menjadi versi yang terbaik untuk diri saya,” katanya.

AJL35: Tiada lagi peluang ketiga buat Nabila – Netizen

PETALING JAYA – “Selepas ini tiada lagi peluang kedua atau ketiga buat Nabila Razali.”

Demikian antara komen netizen selepas menonton persembahan Nabila mendendangkan lagu Peluang Kedua ciptaan Hael Husaini dan MFMF di pentas Anugerah Juara Lagi ke-35 sebentar tadi.

Pelbagai komen dan kritikan dilemparkan netizen dalam media sosial terhadap penyanyi berusia 29 tahun itu sepanjang persembahannya malam ini.

Antara komen menarik termasuklah daripada pengarah dan penerbit, Michael Ang yang tetap memuji persembahan Nabila kerana tampil berani pada malam ini.

Malah, tanda pagar #peluangkedua juga sohor kini dalam Twitter ketika ini.

“Tepuklah sikit, memang dia tak sempurna sebab ada bahagian tergelincir tetapi sekurang-kurangnya dia berani menyanyikan lagu tersebut,” katanya dalam satu ciapan.

NAMA Nabila Razali trending dalam Twitter ketika ini.

Meninjau laman media sosial malam ini, khususnya dalam Twitter, rata-rata netizen sedang hangat memperkatakan tentang persembahan Nabila.

“Tak perlu dah beri peluang kepada Nabila. Saya kec3wa,” ujar seorang netizen.

Sementara, masih ramai yang berpendapat agar orang ramai tidak terus mengec4m nyanyian Nabila.

“Saya rasa sangat kasihan dengan Nabila. Mungkin dia terlalu gemuruh.

“Berhenti membul1nya dan jika ditonton semula, nyanyiannya sangat berem0si. Awak telah lakukan yang terbaik!,” komen seorang lagi pengguna Twitter.

PERSEMBAHAN penuh emosi Nabila ketika menyanyikan lagu Peluang Kedua.

Untuk rekod, ini bukan kali pertama Nabila atau nama sebenarnya Nur Nabila Mohd Razali ‘terkuc1l’ dalam nyanyiannya kerana kejadian sama pernah berlaku pada tahun lalu ketika membuat persembahan dalam rancangan MeleTOP.

Sebelum ini, Nabila juga tidak membuat persembahan ketika Separuh Akhir Muzik-Muzik ke-35 kerana terp4ksa direhatkan susulan masalah peti suaranya.

“I’m sorry… saya dah cuba yang terbaik” – Nabila Razali minta maaf, terkuc1l di final AJL35

Bukan senang nak menyanyi secara live tambah lagi program tv besar macam AJL, nyanyian Nabila Razali sedikit bermasalah ketika menyampaikan lagu Peluang Kedua.

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://trendingsangat.pw/2021/03/bella-cil-peluang-no/?fbclid=IwAR3lt58qbF-Za-_9rrkVEJnjMTs7tmiwtG94MyzHxEykZGIpQ2mZ9IuQiW0

 

Be the first to comment on "‘Persembahan terbaik daripada saya’ Nabila Razali kongsi apa yg jadi saat2 cem4s terkucil lagi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*