Baru Je Belikan Telefon Baru, Pembantu Rumah Emma Maembong Lari Ikut Boyfriend!

 

Pelakon Emma Maembong kongsi rasa terkilan apabila pembantu rumah yang dijaga dengan baik akhirnya keluar rumah tanpa berita. Menurut Emma, pembantu rumah tersebut dipercayai mengenali seorang lelaki di laman Facebook sehingga berani bertindak demikian.

Pembantu rumah l4ri

Hi, Assalamualaikum, sesiapa nampak dia tolong bagi tahu saya. Tujuan saya naikkan posting ini, bukan untuk menga1bkan atau memburvkkan sesiapa. Tapi untuk orang diluar sana supaya berhati hati dan jangan terlalu mudah percaya dengan pembantu pembantu rumah walaupun dah lama bekerja dan depan kita pura pura baik dengan kita.

Menurut Emma Maembong, pembantu rumahnya secara tiba-tiba keluar daripada rumah mengambil kunci serta kad keselamatan rumah sambil membawa dua plastik sampah besar. Pembantu rumah meminta izin untuk membuang sampah sambil meningg4lkan b4yi di ruang tamu. Namun selepas 30 minit, pembantu rumah tersebut tidak muncul-muncul dan hil4ng tanpa berita.

Dia terus m4tikan hp dan bl0ck kami dekat whatsapp, sampai sekarang masih tak boleh contact. Jadi, tujuan saya cuma nak beri peringatan pada semua untuk berhati hati. Semoga Allah membalas segalanya.

H4ncur hati saya

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EmmaMaembong (@emma_maembongofficial)

Sed1h saya, saya jaga dia elok-elok. Baru bawa balik dari shopping dan belikan telefon baru. Memang h4ncur betul hati saya bila dapat tahu macam ini. Rupa-rupanya dia kenal lelaki di Facebook.

D4kwa Emma Maembong, pembantu rumahnya mengenali seorang lelaki di Facebook yang mengajaknya kahwin. Disebabkan itu, pembantu rumah tergamak keluar lari semata-mata percaya janji lelaki di Facebook untuk berkahwin dengannya.

Rata-rata di ruangan komen tumpang simpati dengan nasib pelakon tersebut dan berharap agar Emma sabar dengan kejadian ini. Tak kurang juga yang kongsi pengalaman mereka hadapi kejadian sama seperti Emma.

Saya pun sama pernah ada pembantu rumah, memang baik sampai 10 tahun duduk dengan saya. Last-last keluar dengan jantan di Facebook terus dikebas duit saya. Geram betul, ingat jangan bagi muka dekat pembantu rumah.

Sumber : Emma Maembong

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : Oh Bulan

 

Be the first to comment on "Baru Je Belikan Telefon Baru, Pembantu Rumah Emma Maembong Lari Ikut Boyfriend!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*