“N4ngis Tak Nak Pergi Sekolah..” Warganet Terhibur Tengok Video Cikgu Naga Yang Cantik

Baru sahaja beberapa minggu sesi persekolah secara bersemuka dilaksanakan, sudah ada pelbagai lnsiden yang melibatkan cikgu berlaku dan antaranya cikgu memakai baju kostum Spiderman untuk tarik minat anak murid, cikgu belanja sarapan pagi anak murid dan sebagainya. Cikgu seperti lilin yang membakar diri. Itulah istilah paling sering digunakan untuk menggambarkan tugas seorang cikgu.

Tugas mereka sebenarnya bvkan mvdah kerena mereka lebih daripada seorang pendidik. Mereka bukan setakat mengajar, malah terp4ksa ‘menjaga’ anak-anak murid dari segi tingk4h Iaku dan d1siplin sepanjang mereka berada di sekolah. Boleh dikatakan ‘ibu bapa’ semasa di sekolah. Cikgu pra sekolah, cikgu sekolah rendah, cikgu sekolah menengah masing-masing mempunyai c4baran mereka tersendiri dalam men4ngani pelajar.

Baru-baru ini tular sebuah video yang dikongsikan oleh seorang cikgu yang cantik bernama Herdiana Abdul Hamid menggunakan nama pangkal @dian.jaunah di Instagram miliknya. Video perkongsian tersebut adalah tentang dirinya yang sedang mengagihkan makanan kepada anak-anak muridnya mengikut turutan nama. Namun, bukan cara agih makanan menjadi tarikan warganet tetapi suara cikgu muda ini sangat lain daripada yang lain.

@dianjaunahcantikkaya

Buang habuk sikit. Fuhh fuhh

♬ original sound – DianJaunahCantikKaya

Menerusi video berdurasi 30 saat itu, Herdiana atau lebih dikenali sebagai cikgu Dian pada mulanya menggunakan nada biasa untuk memanggil anak muridnya. Dia bagaimanapun terp4ksa meningg1kan sedikit suaranya ekoran dari suasana di dalam kelas yang rivh rendah dengan gelagat anak muridnya. Difahamkan ini ialah situasi yang sering berlaku di dalam kelas bukan sahaja semasa agihan makanan tetapi pernah juga terjadi semasa sesi pembelajaran.

Herdiana bagaimanapun mencvri tumpvan apabila menggunakan suara berbeza sewaktu memberi pesanan kepada anak-anak muridnya untuk tidak makan dahulu dan tunggu kawan yang lain. Suaranya yang g4rau seperti naga itu telah menyebabkan Cikgu Dian digelar cikgu naga.

Video tersebut nyata mendapat perhatian orang ramai yang terhibur dengan 4ksinya. Meninjau ke ruangan komen, warganet terhibur dan ada yang melihat video tersebut berulang kali sehingga sakit perut gelak. Apa yang paling tidak di sangkakan, hanya dalam beberapa hari video berkenaan telah ditonton hampir 20 juta kali di TikTok dan mendapat 1.5 juta tanda suka.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber: KoolFM

 

Be the first to comment on "“N4ngis Tak Nak Pergi Sekolah..” Warganet Terhibur Tengok Video Cikgu Naga Yang Cantik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*