KehiIangan Nik Khatijah Sejak 4 Hari Lalu Terbngkar, Ditemui MninggaI Aklbat Dibun*h.

Beberapa hari lalu, berita tentang kehiIangan seorang wanita pada 5 Mac 2021 lalu terb0ngkar apabila ditemui mninggal dunia di dalam rumahnya. Pemerglan Allayarhmah Nik Khatijah Nik Mud sedikit sebanyak memberi ke.san yang mendalam kepada sahabat-sahabat IKRAM.

PoIis mengesahkan myat wanita yang ditemui dalam keadaan Ieher dijer.ut di Taman Bangi, hari ini, ialah Nik Khatijah Nik Mud.

Ketua PoIis Daerah Kajang Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan mengesahkan perkara itu menerusi kiriman WhatsApp kepada Harian Metro sebentar tadi.

Terdahulu dalam satu kenyataan media, poIis memaklumkan myat warga tempatan dijumpai dalam keadaan Iehernya dijer.ut di sebuah rumah di Taman Bangi.

Ia hasil makIumat seorang lelaki yang memaklumkan menjumpai myat dipercayai seorang wanita warga tempatan berusia dalam lingkungan 30-an.

Sementara itu, Pertbuhan Ikram Malaysia mengucapkan tkziah kepada keluarga Allahyarhamah yang juga Pengurus Jabatan Adv0kasi ba.dan bukan kerajaan (NGO) itu.

Salam tkziah kami ucapkan buat keluarga almrhumah Nik Khatijah Nik Mud buat pemerg1an sahabat seperju.angan kami, warga Pertbuhan IKRAM Malaysia. Sesungguhnya kami menyaksikan amal mu yang ti.dak mengenal pen4t. Semoga Allah redho denganmu..

‎إنا لله و إنا إليه راجعون. اللهم اغفـر لها وارحمها و اعفعنها واكرم نزلها ووسع مدخلها واغسلها بالماء والثلج والبرد و نقها من الخطايا كما ينق الثوب الابيض من الدنس و أبدلها دارآ خيرآ من دارها و أهلآ خيـرآ من أهلها و زوجآ خيـرآ من زوجها و قها فتنة القبر وعذاب النار

Ya Allah, am.punilah baginya dan kasihilah dia dan afiatkan dia dan ma4fkanlah kesaIahannya dan muliakan kedudukannya dan lapangkan kburnya dan bersihkan dia dengan air salju dan air dingin.

Bersihkanlah dia dari kesaIahannya sebagaimana dibersihkan kain ptih dari keko.toran, dan gantikanlah kampunganya dengan kampung yang lebih baik dan ahli keluarganya yang baik.

Masukkanlah dia ke dalam syurga dan lindungilah dia dari sksa kbur dan fltnahnya dan dari sksa nraka.

Allahyrhamah, 32, adalah bekas pelajar Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) yang berkhidmat di Ibu Pejabat Ikram sejak 2013 sebagai eksekutif Jabatan Wanita dan kini sebagai Pengurus Jabatan Adv0kasi.

“Allahyrhamah seorang yang amat komited dan dedikasi dalam melaksanakan tugas yang diamanahkan.

“Dengan segala khidmat baktinya untuk dakwah melalui Ikram, moga r0hnya dicucvri rahmat Allah SWT, katanya dalam kenyataan itu.

Sumber: Pertbuhan IKRAM, hm

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : https://www.tehtarikkaw.com/2021/03/08/nik-khatijah/?fbclid=IwAR3vpeSx6Wpnd5lGgkk9-XdCqE_u7MC3FcQT_LQ_5QWY-2HREB8DciJ8Te4

 

Be the first to comment on "KehiIangan Nik Khatijah Sejak 4 Hari Lalu Terbngkar, Ditemui MninggaI Aklbat Dibun*h."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*