Penyanyi Terkenal Ind0nesia Rina Gunawan MninggaI Dunia.

Jakarta: Penyanyi Indonesia, Rina Gunawan, 47, mninggaI dunia selepas seminggu dira.wat di Unit Rwatan Rapi (lCU) Hspital Pertamina Simprug, di sini, selepas mengalami geja.la vlrus C0vld-19, semalam.

Bagaimanapun, punca kema.tian Rina atau nama sebenarnya Rina Mustikana Gumilang Gunawan belum disahkan sama ada dia mninggal dunia disebabkan C0vld-19 atau pnyakit lain termasuk as.ma yang dihidapinya.

Suaminya, Teddy Syah berkata, isterinya memang sudah dimasukkan ke lCU sebelum ini, tetapi ti.dak mengetahui keadaan kesihatannya yang terbaru sebelum menghembvskan na.fas terakhir.

“Ya, dia berada di lCU selama seminggu. Saya belum tahu keadaan terakhirnya sama ada sudah negatlf atau masih p0sitif (c0vld-19),” katanya.

Menerusi perkongsian tngkap skrin penyanyi Ashanty mengenai perbualan terakhirnya bersama Rina, Allahyrham ada menga.du dia mengalami se.sak n4fas ketika dita.han di lCU.

“Saya di lCU sayang. Sudah hari keempat di h0spital. Ses4k,” demikian balasan mesej Rina kepada Ashanty.

Rina memulakan karier nyanyiannya pada 1995 dan menghasilkan album berjudul Yudi pada tahun sama.

Selepas itu, dia aktif sebagai penyampai TV serta terbabit dunia perniagaan. Antara program kelolaannya termasuk Campur-Campur dan Ruming.

Rina juga pernah membintangi beberapa sinetron termasuk Erte Erwe (Rumah Tangga Ruwet), Pat Pat Gulipat dan Mat Angin.

Penyanyi itu mendirikan rumah tangga dengan Teddy pada 11 April 1999. Mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Aqshal Ilham Syafatullah dan Karnisya Rahmasyach.

Sumber: hm

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Dbongkar

 

Be the first to comment on "Penyanyi Terkenal Ind0nesia Rina Gunawan MninggaI Dunia."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*