Akhirnya Terbongkar Punca Sebenar , PU Rahmat Digelar Ustaz D@jjal

Di pertengahan kemunculan wab4k berb4haya, C0VID-19, ada yang cuba mengetengahkan ini adalah agenda yahvdi untuk mengawal pergerakan umat Islam seluruh dunia.

Lebih mengejutkan lagi apabila v4ksin C0VID-19 berjaya dihasilkan, timbul kefahaman kumpulan anti-v4ksin  yang mengatakan dalam v4ksin terdapat mikr0cip dari yahvdi untuk masukkan ke dalam badan umat Islam.

Image

Image

Jadi, sudah menjadi tanggungjawab para ilmuan dan ahli perub4tan menyebarkan penjelasan yang disertakan fakta bagi membuktikan apakah ura-ura ini benar.

Tanpa jemu, ramai para perub4tan dan ahli ulama mula menjelaskan kepada orang ramai menerusi laman media sosial bahawa v4ksin C0VID-19 tidak ada kena-mengena dengan apa-apa agenda.

Namun, apa yang mengejutkan apabila salah seorang pend4kwah selebriti, Rahmat Ikhsan digelar Ustaz D4jjal kerana pendiriannya menyokong suntikan v4ksin.

No photo description available.

Tidak cukup dengan itu, terdapat segelintir pengikutnya di media sosial mula menunjukkan protes dengan mengambil tindakan untuk tidak menjadi pengikutnya lagi di mana-mana platform.

Tapi tindakan warganet itu sedikit pun tidak mengugat pendiriannya untuk kekal menyebarkan perkara yang benar kerana menurutnya sejak usia 12 tahun lagi, dirinya diajar untuk berdakwah untuk Allah bukan kesukaan manusia.

No photo description available.

Image

Dalam masa yang sama, PU Rahmat turut membuat perkongsian tentang tujuh sebab mengapa v4ksin bukan agenda D4jjal menerusi laman YouTube.

Jom kita dengarkan penerangan beliau.

Harap selepas mendengarkan penjelasan PU Rahmat, para anti-vaksin mula berfikir dan buka minda untuk memikirkan mana yang betul dan mana yang tidak.

Sumber: twitter

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber  :  https://www.koolfm.com.my/

 

Be the first to comment on "Akhirnya Terbongkar Punca Sebenar , PU Rahmat Digelar Ustaz D@jjal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*