Gadis Ini Belum Kahwin Tapi Snggup Makan PiI Untuk Mnyusukan

Tidak dapat disangkaI lagi, mempunyai zur1at adalah impian setiap yang sudah berkahwin. Hal ini kerana kehadiran cahaya mata mampu menambah keceriaan dalam sesebuah keluarga.

Namun, berbeza pula dengan perk0ngsian seorang gadis di aplikasi TikT0k apabila membuat keputusan untuk mengambil ank angkat meskipun belum berkahwin.

Kekuatan, cinta hati ibu

Menerusi perk0ngsian video berdurasi satu minit itu, gadis bernama Aminahtul Mardiah telah menceritakan pengalaman mengambil ank angkat merupakan satu keputusan yang bijak kerana mampu memberi kebahagian buat hidupnya.

Aminah mengambil Eusoff selepas lima jam dia diIahirkan lalu menjaganya sehingga kini sudah berusia lapan tahun dan menjadi seorang anak yang begitu handsome.

“Ramai tanya ibu kenapa ambil awak? Belum kahwin tapi nak jaga b4by. Belum kahwin tapi sanggupp ambil piI, ambil sunt1kan untuk susukan awak.

“Ibu tak kisah apa orang nak cakap, sebab ibu tahu, awak cinta hati ibu,” Iuahnya.

Selain itu, kehadiran Eusoff telah mengubah 365 darjah kehidupannya menjadi lebih kuat semangat dan tenang meskipun sedang menghadapi pelbagai cabaran dunia.

Orang lain ada ank tapi taknak jaga

Perkongsian Aminah itu telah dibanjiri komen-komen yang positif daripada warganet yang memuji kekuatan dan kegigihannya menjaga ank angkat.

Video Player

Rata-rata mereka turut menjadikan gadis tersebut insprisi dalam kehidupan untuk turut sama menjaga ank angkat di masa hadapan.

MasyaAllah, betul orang cakap setiap dugaan pasti ada hikmahnya. Kalau dulu tak happy, sekarang makin gembira dengan kehadiran anak tercinta. Alhamdulillah

Hargailah Pengorbanan Seorang Ibu dalam hidup kita.

Ibu adalah seorang insan yang sangat berjasa dan banyak berkorban dalam hidup kita. Tanggungjawab seorang ibu sangat berat sejak beliau melahirkan kita ke dunia ini. Demi menjalankan tanggungjawab sebagai seorang ibu, beliau melakukan banyak pekerjaan di rumah seperti mencuci baju, masak, menyapu dan mop rumah, menjaga kita masih bayi,memandikan kita, menukar lampin atau diaper,memberi minum susu dan sebagainya. Sepenat mana pun beliau menjaga kita semasa kita masih bayi, beliau tetap teruskan pekerjaan ini dalam harian demi menjaga kita dan beliau tidak pernah merungut. Ibu tidak pernah tinggalkan kita walaupun pekerjaan beliau ini sangat berat demi menjaga kita. Sehingga kita melangkah ke alam pendidikan, beliau tetap berharap kita berjaya dalam pelajaran suatu hari nanti. Harapan beliau kepada kita tak pernah menjadi sia-sia. Beliau sentiasa berdoa kepada kita setiap hari dan setiap saat.

Sumber: TikTok Aminahtul Mardhiah, OMM

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://trendingsangat.pw/2021/02/gadis-ini-belum-kahwin-tapi-snggup-makan-pii-untuk-mnyusukan/?fbclid=IwAR26CVL6Imkj6fAaMUYAq04OVyX1EEyRQBvf4BhsS6WR6Pgf375OO1zPCDA

 

Be the first to comment on "Gadis Ini Belum Kahwin Tapi Snggup Makan PiI Untuk Mnyusukan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*