[VIDEO] “Pel4nggan T4k Ada Ot4k..” Pengh4ntar Mak4nan Terpksa Red4h Bnjir Hntar 0rder Pelangg4n

Perkhidmatan penghantar makanan seakan sudah menjadi satu trend di Malaysia mahupun luar negara. Malah, ianya sering menjadi pilihan orang ramai kerana mudah dan menjimatkan masa.

Tetapi kali ini lain pula ceritanya selepas viral satu video di media sosi4l memperlihatkan seorang lelaki dipercayai telah mered4h bnjir untuk menghantar makanan kepada pel4nggannya.

Sanggup red4h banjir

Berdasarkan video pendek berdurasi 0:15 saat memap4rkan keadaan di sebuah kawasan diperc4yai di Indonesia sedang dil4nda b4njir. Tetapi apa yang lebih mengej0tkan selepas melihat sos0k tubvh seorang lelaki mered4h banjir sambil memeg4ng sebungkus beg plastik dan telef0n bimbit di tangan. Kelihatan juga lelaki tersebut sesekali memand4ng telefonnya seakan sedang menc4ri l0kasi sebuah rumah.

Menurut sumber, lelaki tersebut diperc4yai merupakan seorang penghntar mak4nan dan dia sedang mencari rumah untuk menghntar mak4nan yang dipes4n oleh pel4nggannya. Meskipun par4s air b4njir tinggi hingga ke d4da tetapi ianya langsung tidak mengh4lang lelaki daripada menjal4nkan tanggungj4wabnya.

Pelangg4n suruh h4ntar ke dalam

‘Customer tak ada ot4k..’

Walaupun begitu, perk0ngsian vide0 itu telah mend4pat pelbagai re4ksi daripada netizen yang rata-ratanya mengangg4p bahawa pel4nggan tersebut tidak sepatutunya berbuat sedemikian kerana ianya akan membah4yakan kesel4matan si penghntar mak4nan itu. Tidak kur4ng juga ada yang meng4nggap penghntar mak4nan itu terpksa men3rima pes4nan tersebut kerana mahu men4mbahkan pendap4tannya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Antitesis101

 

Be the first to comment on "[VIDEO] “Pel4nggan T4k Ada Ot4k..” Pengh4ntar Mak4nan Terpksa Red4h Bnjir Hntar 0rder Pelangg4n"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*