“Nama ‘Trending’ Di Twitter,” Janna Nick Bersvmpah

Hampir setiap hari lakonannya menghiasi kaca televisyen, nama Janna Nick pasti tidak asing lagi dalam kalangan penonton termasuk w4rganet di media sosial.

Terbaru, nama Janna dan Sharifah Sakinah ‘trending’ di Twitter apabila s4lah seorang peminat hiburan Korea atau K-popers telah memuat naik semula video yang pernah menjadi kontr0versi pada awal 2018.

Did4kwa pers3nda kem4tian artis Korea?

Menerusi video tersebut, kedua-dua pelakon itu berada di sebuah salon sebelum Sakinah melemp4rkan pertanyaan kepada Janna yang membuat raw4tan rambut menjadi warna ‘blonde’.

“Ini yang m4ti tu kan?,” soal Sakinah.

Walau bagaimanapun, menjeng4h ke akaun Instagram Janna atau nama sebenar Nurul Jannah Muner, dia telah memuat naik satu video untuk menjelaskan apa yang berlaku ketika tiga tahun lalu.

Bersump4h untuk peminat K-pop!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janna Nick (@jannanick)

Menerusi video berdurasi 11 minit itu, Janna meng4kui dia memang tidak tahu dengan apa yang ditanya oleh Sakinah kerana keadaan di sal0n ag4k bising ketika itu.

Tidak mahu mengervhkan lagi keadaan, aktres berusia 26 tahun itu mem0hon maaf sambil bersump4h memeg4ng al-Quran bagi menj3rnihkan situasi terutama dalam kalangan peminat K-pop.

“Dan saya Lil4hitaala, tak tahu menahu langsung yang benda tu ditujukan untuk si m4ti. Saya tak kisah orang nak cakap saya  pl4y victim, sebab saya memang jujur.
“Saya tak boleh terima video tahun 2018 diupload semua walaupun Sakinah dah pernah expl4in saya tidak terlib4t.

“Saya buat video ini sebab saya nak beritahu, saya nak bersvmpah. Jujur demi All4h, Wall4hi, saya tak tahu menahu pasal video artis Korea itu.
“Saya tak tahu pun Sakinah rec0rd tujukan dekat dia. Saya cuma gel4k sahaja,” jelasnya dalam video berkenaan.

Tambah pelakon drama Marry Me Senorita itu, dia tidak akan terus berdiam kerana kec4man yang diberikan terlalu kas4r sehingga memb4bitkan ibunya.

“Sampai melib4tkan nama mak saya. Apa ni adik-adik. Agak-agaklah ya. Benda ini dah tak kel4kar pun dan saya sudah difitn4h,” katanya.

Terdahulu, Sakinah juga pernah t4mpil memoh0n m4af kepada peminat K-pop selepas did4kwa mengh1na kem4tian anggota kumpulan SHINee iaitu Jonghyun pada 18 Disember 2017.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Instagram Janna Nick & Twitter Pjnchimy

 

Be the first to comment on "“Nama ‘Trending’ Di Twitter,” Janna Nick Bersvmpah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*