“Lengkap Berunif0rm,” Tuan Ezanee Turun Ke Li4ng Lah4d Bantu Urus Jen4zah Angg0ta

Keprihatinan Ketua Polis Darah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal sememangnya tidak dapat disangkal lagi.

Disebabkan sikap beliau yang low profile, Tuan Ezanee kerap kali menjadi tumpuan media walaupun apa yang dilakukan merupakan tanggungjawab dan amanah seperti yang beliau tegaskan.

Turun ke liang lahad urus jen4zah

Menerusi laporan daripada Harian Metro, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya ini sekali lagi menjadi sorotan kamera apabila bertindak masuk ke dalam liang lahad bagi membantu menguruskan pengebvmian jen4zah seorang anggotanya iaitu  Sarjan Mejar Mashidi Husian, 53, yang men1nggal dunia disebabkan masalah buah pinggang.

Balu berasa terharu

Sehubungan dengan itu, isteri kepada Allahy4rham Sarjan Mejar Mashidi Husian, Puan Nafisah, 53 mengakui berasa terharu dengan tindakan spontan Tuan Ezanee dengan keprihatinan beliau.

“Kami sekeluarga terharu dengan tindakan Tuan Nik Ezanee yang turun ke liang lahad lengkap dengan uniform.
“Adik beradik arwah yang tidak dapat datang turut terkejut apabila melihat gambar tular pegawai berpangkat tinggi membantu menguruskan jen4zah.” Katanya

Salam takziah buat seluruh ahli keluarga Allahy4rham

Gambar dan video Tuan Ezanee membantu menguruskan jen4zah itu telah beredar di media sosial sejak semalam dan nyata membuatkan warganet semakin mengormati Ketua Polis Petaling Jaya itu.

Mereka juga berharap akan ada lebih ramai lagi pegawai atasan polis menunjukkan contoh teladan yang baik buat seluruh masyarakat.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Harian Metro (Hafidzul Hilmi Mohd Noor), Polis Daerah Petaling Jaya

 

Be the first to comment on "“Lengkap Berunif0rm,” Tuan Ezanee Turun Ke Li4ng Lah4d Bantu Urus Jen4zah Angg0ta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*