Buat Video Kulit Gel4p Ke Cerah, Isteri Shaheizy Sam, Syatilla Melvin Dikec4m Tak Sensit1f

Sejak bergelar usahawan, ada sahaja kontrversi terpalit, pelakon Syatilla Melvin apabila tampil dengan pelbagai marketing untuk menarik perhatian pelanggan.

Jika sebelum ini promisi produk dengan menunjukkan katil patah, kali ini Syatilla dikec4m lagi apabila memuat naik video transformasi kulit gelap ke cerah. Menerusi video itu, isteri kepada Shaheizy Sam itu menc0nteng wajahnya menjadi gelap dan bertukar cerah apabila menggunakan produk keluarannya.

Menerusi video tersebut, isteri kepada Shaheizy Sam itu menconteng wajahnya sehingga menjadi gelap dan bertukar cerah apabila menggunakan produk keluarannya.

“Nampak ke nampak sangat wei!!! Dari muka tapak kaki ke muka kulit telur. Minggu depan kami launching!!,” katanya.

Bagaimanapun, marketing yang digunakan oleh pelakon itu menimbulkan rasa kurang senang netizen kerana ia adalah isu sensitif dan satu pengh1inaan.

Dalam pada itu, ada segelintir netizen mengatakan Syatilla sengaja berbuat demikian untuk meraih populariti dan mendakwa seolah menunjukkan putih itu lebih cantik berbanding kulit gelap.

Tidak kurang juga, ada yang meluahkan rasa kes4l kerana sudah masuk tahun 2021 masih ada lagi peniaga menggunakan marketing seperti itu untuk menjual produk. Apa pun diharap lebih berhati-hati selepas ini, ada banyak lagi cara untuk mempromosikan produk tanpa menyentuh sensitiviti.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Malaysia times

 

Be the first to comment on "Buat Video Kulit Gel4p Ke Cerah, Isteri Shaheizy Sam, Syatilla Melvin Dikec4m Tak Sensit1f"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*