Imran Ada, Ni Mama Bagi. Rakaman Detik Detik Adik Ini Terima Hadiah Dari Ibu Buat Ramai Yang Tengok Rasa Seb4k

Berdepan pandemlk C0vid 19 tidak semudah seperti apa yang kita sangka, lebih-lebih lagi apabila menjadi petugas barisan hadapan atau berjauhan dengan ahli keluarga disebabkan pelajaran.

Ramai di antara mereka terpaksa berk.orban masa dan tenaga, sehingga hilang saat manis bersama keluarga demi masa depan yang lebih baik atau menjaga kesejahteraan negara.

Zaman ini, pengajian jarak jauh dengan anak sudah tidak asing lagi. Ada yang tinggalkan anak dengan ibu bapa, suami atau isteri.Malah ada juga yang meninggalkan anak pada pengasuh seminggu sekali barulah ambil anak.

Hakikatnya siapa yang mahu berjauhan dengan insan yang mereka sayang? Letakkanlah diri kita di tempat mereka dan barulah kita fahami keperltan untuk menlnggalkan orang yang kita sayangi.

Seperti rakaman yang tular di media sosial baru baru ini dilihat seorang individu menyampaikan hadiah yang diberi dari ibu kepada adik ini disebabkan jarak di antara mereka dip.isahkan oleh PJJ (pengajian jarak jauh).

Bila Mama PJJ Suruh Hantarkan

 Semoga ibu dan ayah yang ber-pjj dengan anak dan berjauhan dengan anak dipermudahkan urusan dan ditautkan hati mereka bersama.

Reaksi Orang Ramai

Pertama ok je..pas dia baca sambil nangls tu terus seb4k. Semoga dh besar nanti jadi anak yg berguna kpd kedua org tua Dan masyarakat. Biar jd anak mak.

Adoiiyaiii berabu ayaq mata aku kuaq oiii…lagi la bertambah rindu aku kt mak dan ayah kat kg..semoga c0vid 19 ni cepat ha.pus di muka bumi ni. Sebab semua merasai jauh dari keluarga kt kg sbb x dpt nk balik dalam masa yg lama.

Untung adik ada kasih sayang pasti seronok ingat pesan ibu tuu…walau abg nii ada family tapi tak macam kamu seronok tgok…moga jadi ank yg soleh dan baik… Amin

Aku pon berplsah jugak ngn mak ayah aku.. diorang kt kl..aku kt luar… Dri tahun lepas ,lepas nikah trus naik kL and tak balik2 sbb pkp…. Ayh aku saklt aku takleh teman… Tgk video mengalir air mata aku…. Harap2 c0vid nie berakhir.

Tengok ni laju aja air mata aku turun….. aku rindu a.rwah mak dan bapa aku. (alfatihah) dibaca.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Rentas asia

 

Be the first to comment on "Imran Ada, Ni Mama Bagi. Rakaman Detik Detik Adik Ini Terima Hadiah Dari Ibu Buat Ramai Yang Tengok Rasa Seb4k"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*