Influencer Vietnam Dakwa Digvgurkan Dari Muzik Video ‘R4mpas’ Kerana Stacy Cembvru, Ini Jawapan Padu Akim!

Sejak semalam tular di media sosial Twitter d4kwaan seorang influencer Vietnam dikenali sebagai Jade, yang kes4l apabila babak melibatkan dirinya di dalam sebuah video muzik dip0tong gara-gara sikap c3mburu isteri vokalis terlibat.

Walaupun Jade tidak menyatakan nama vokalis dan isterinya, namun warga Twitter mengaitkan bebenang ditulis model kacvkan Jerman – Vietnam itu ditujukan kepada Akim dan Stacy.

Menerusi bebenang tersebut Jade yang juga seorang model itu berkata, dia terkejut apabila pihak produksi memberitahu semua b4bak melibat dirinya terpaksa dibu4ng kerana isteri vokalis tersebut tidak menyukainya.

Bagaimanapun bebenang tersebut telah menariik perhatiian Akim yang juga vokalis kumpulan Akim & The Majistret dan bertindak membalasnya.

“Pandai eh dik? Siapa yang k3cewa sangat ni?,” tulisnya.

Dalam pada itu Akim turut membuat penjelasan di akaun peribadi Twitternya mengenai d4kwaan yang dibuat Jade.

Akim berkata lagu R4mpas didedikasikan khas buat allahy4rh4m ibunya dan berasakan muzik video tersebut tidak sesuai untuk dikeluarkan.

“R4mpas tu, tulisan khas atas pemergiian orang yang paling aku sayang, ibu aku. Dengan MV yang pada aku agak sensiitif dan keterl4luan, aku rasa tak sesuai untuk aku keluarkan. Jadi aku ambik keputusan untuk tukar semua konsep MV kepada yang boleh ditonton untuk semua.

“Termasuk keluarga aku anak-anak aku, cikgu aku, kawan ayah aku, kawan ibu aku, kawan-kawan aku, sebab aku masih berpegang pada adat dan budaya timur aku, sebab aku…. Anak Ahmad….

“Aku dah kehiilangan ibu aku, kalau aku keluarkan MV yang keterl4luan pada pandangan mata orang asia macam aku ni, apa pulak pandangan kekeccewaan yang akan aku dapat dari ayah aku? Aku tak nak keccewakan ayah dan keluarga,” jelas Akim.

Akim meng4kui jalan cerita untuk muzik video tersebut memang sudah diberitahu sebelum penggambaran tetapi selepas diedit dia mendapati jalan cerita tidak sesuai dengan maksud lagu.

“Iye betul, tapi jalan cerita MV tu yang diberitahu masa hari penggambaran MV tu. Jadi bila dah edit, rasa tak kena jalan cerita dengan maksud lagu. Jadi aku mintaklah untuk keluarkan scene-scene yang tak kena,” tulis Akim menjawab pertanyaan seorang warga Twitter.

Dalam pada itu Akim turut ber4ng kerana kontroversi ini berlaku pada hari ulang tahun perkahwinannya.

Hari ni anniversary aku, kau k4cau family aku? Kau rasa kau siapa sial?”, tulisnya berang.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Akim Ahmad (@akimahmad)

Tambah Akim lagi, jalan cerita muzik video R4mpas juga sudah dibincang tetapi kononnya atas nama ‘seni’ idea yang dirasakan kurang sesuai itu tetap diteruskan pihak tertentu (tidak dinyatakan).

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Gempak via TTK

 

Be the first to comment on "Influencer Vietnam Dakwa Digvgurkan Dari Muzik Video ‘R4mpas’ Kerana Stacy Cembvru, Ini Jawapan Padu Akim!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*