Buat Pusingan-U Secara Merbah4ya, ‘Pensyarah’ Ini M4ki Dan Doakan Pemandu Lain Dij4ngk1ti COV1D-19

Tidak semua pemandu kenderaan berhemah di jalan raya dan kebanyakan mereka lebih bersikap mementingkan diri sendiri serta tidak memikirkan soal keselamatan orang lain.

Terbaharu, tularnya sebuah perkongsian video dash cam daripada seorang pemandu menerusi muat naik di Twitter mengenai seorang pemandu wanita bergelar ‘Professor Doktor Madya’ yang disabitkan kesal4han kerana melakukan pusingan-U di kawasan yang tidak sepatutnya. Kejadian tersebut berlaku pada 9.36 pagi semalam.

Difahamkan, pemandu wanita itu melakukan pusingan-U berhadapan simpang lampu trafik di h0sp1tal Serdang, Selangor dan hampir bertembung dengan sebuah kenderaan lain. Tanpa melihat keadaan keselamatan jalan terlebih dahulu, pemandu wanita tersebut meluru keluar dan kemudiannya beliau menyal4hkan pula pemandu lain yang dikatakan menjadi punca kem4lang4n di tempat kejadian.

Khabarnya, wanita tersebut merupakan seorang pensyarah di sebuah universiti terkemuka di Serdang. Tanpa segan dan m4lu, wanita tersebut berang dan memar4hi seorang pemandu lelaki sambil mendoakan agar pemandu tersebut dij4ngk1ti v1rus c0v1d-19.

Tambah kec3wa, pensyarah tersebut melontarkan kata-kata kesat kepada pemandu tersebut. Ini mencerminkan sikap yang tidak baik dan mampu mencemarkan nama baik universiti di mana tempat pemandu wanita ini mengajar.

Rata-rata netizen berpendapat kedua-dua pemandu tersebut bersalah dalam hal ini. Mana tidaknya, pemandu wanita tersebut melakukan pusingan-U yang boleh membawa kem4lang4n manakala pemandu lelaki berkenaan memandu kereta dengan laju sedangkan kawasan tersebut merupakan kawasan h0sp1tal.

Orang ramai diminta berhati-hati di jalan raya dan berharap anda semua mengambil iktibar daripada kejadian yang berlaku ini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VOCKET (@vocket)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.thevocket.com/

 

Be the first to comment on "Buat Pusingan-U Secara Merbah4ya, ‘Pensyarah’ Ini M4ki Dan Doakan Pemandu Lain Dij4ngk1ti COV1D-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*