Viral Video Staf Hospital Terl4nggar Temb0k Batu Jalan, Ketua Polis Kuala Muda Tampil Jawab Spekulasi

Di Twitter, viral sebuah video memaparkan beberapa buah temb0k batu yang diletakkan oleh penguatkuasa telah pecah dil4nggar seorang pegawai perubatan hospital. Tujuan penghalang batu tersebut diletakkan adalah sebagai amar4n rentas sempadan atau daerah. Malangnya, didakwa kawasan kem4langan itu tidak diletakkan sebarang papan tanda atau lampu sehingga menyebabkan orang ramai tidak nampak dan terl4nggar tembok berkenaan.

Didakwa tiada papan tanda dan lampu

Dipercayai insiden tersebut berlaku di Sungai Petani, Kedah melibatkan seorang Pegawai Perubatan Hospital Sultan Abdul Halim tercedera di bahagian lutut selepas mel4nggar penghalang batu yang diletakkan di atas jalan itu.

Kejadian berlaku pada 6.30 pagi di Jambatan Kuala Lesong itu kelihatan sangat gel4p dan didakwa penduduk pihak berkuasa tidak meletakkan sebarang papan tanda atau lampu jalan. Perkara ini menyukarkan pengguna jalan raya dan mampu mengundang kem4langan kerana mereka tidak mampu melihat sebarang objek keras di atas jalan.

Temb0k batu dil4nggar staf hospital

Lebih menyed1hkan lagi apabila motosikal yang dinaiki staf hospital tersebut kelihatan h4ncur di bahagian hadapan. Malah, m4ngsa juga terceder4 di bahagian lutut sebelah kanan.

Kita tengok sekarang ni, depa bubuh kon tapi depa tak bubuh lampu. Penunggang motosikal dah langgaq dah. Pagi-pagi awal lagi, dengan lampu depa tak bubuh kiri kanan. Haaa ni depa punya buat kerja gila, lepas tangan.

M4ngsa tidak sempat tekan brek

Sementara itu, memetik laporan Sinar Harian, Ketua Polis Daerah Kuala Muda iaitu Asisten Komisioner Adzli Abu Shah menjelaskan berhubung video yang tular itu melibatkan seorang pekerja hospital terl4nggar tembok batu.

Akibat jarak terlalu dekat, mangsa tidak sempat menekan brek dan terus merempuh pembahagi jalan itu sehingga mengalami kecederaan parah impak pelanggaran kuat. Polis mendapati terdapat papan tanda ‘Awas’ dan papan tanda pemakluman ‘Jalan Ditutup’ di jalan dari arah Baling iaitu lebih kurang satu kilometer sebelum jalan yang ditutup itu.

Susulan insiden itu, m4ngsa mengakui kesalahan dan kel4laian yang berpunca daripada dirinya sendiri. Sepatutnya dia perlu melalui jalan yang dibuka untuk penunggang motosikal yang sudah disediakan.

Siasatan mendapati mangsa telah melepasi jalan yang ditutup di kepala jambatan yang hanya dibuka untuk penunggang motosikal. Dia juga mengakui nampak halangan kedua di hujung jambatan yang hanya dibuka untuk laluan motosikal. Malah, mangsa mengaku telah lalai yang menyebabkan terlanggar pengadang simen tersebut.

Sumber: Tsgxy_, Sinar Harian

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Oh bulan

 

Be the first to comment on "Viral Video Staf Hospital Terl4nggar Temb0k Batu Jalan, Ketua Polis Kuala Muda Tampil Jawab Spekulasi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*