Ramai Tanya Isteri Shuk Kenapa Tak Repot JAIS? Sekali Iesya Toh Tolong Jawab Smpai Dapat Beratus Likes

” Dan kau Shuk_hotfm terima kasih dah tinggalkan aku dengan anak-anak.. aku dah bertahan sampai saat ni.. menutup segala celah yg burvk demi masa depan anak2..”

Demikian entri ditulis Rossalennah Natassyiah Asshafera di Instagram yang membuat pended4han mengejutkan mengenai suaminya, Shuk Hotfm.

Tidak din4fikan hari ini hangat diperkatakan isu Shuk Hotfm yang juga seorang pelawak dan pelakon yang didkwa isterinya berma1n kayu tiga.

Rossalennah antara lain mendkwa beliau pergi mencari suaminya itu ke rumah wanita terbabit yang dikenali sebagai Fara Salleh.

” Aku dah mer4yu men4ngis depan pintu minta belas k4sihan dgn kau farah.. kau us1r aku.. kau c4mpak kasut Shuk depan aku suruh bawa balik..

” Apa do-sa aku kamu buat mcm ni.. aku ada anak2 aku perlu jaga..

” Hari demi hari.. kau buang aku dengan anak2.. kau biarkan aku kena ma-ki ha-mun dengan bet1na ni selama ni..

” Aku suruh kau keluar , kau tak kluar.. kau tak balik duduk rumah bet1na ni.. aku diha-lau macam orang takde maru4h dan ha4rga diri..

” Suami aku ada dalam rumah ni.. aku dah suruh buka untuk cek tapi ak dih4Iau.. kasut Shuk pergi kerja pagi tadi..

” Malam ni perjalanan ku jauhh sangat.. orang tido tapi aku berkeliaran cari laki aku di mana..

” Jangan cakap aku buka a1b lagi.. sebab bila aku simpan dorg makin selesa sangat tengok, aku macam orang b#doh..” tulis Rossalennah.

Sementara itu, menerusi ruangan k0men di bawah perkongsian itu, rata-rata netizen memberi kata-kata semangat kepada Rossalennah.

Tak kurang juga yang mengec4m Shuk kerana tergamak melay4n isterinya sebegitu.

Kenapa tak buat lap0ran kepada JAIS?

Segelintir warganet turut bertanya kepada Rossalennah kenapa tidak buat lap0ran sahaja kepada Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS).

Menurut mereka, sekiranya mempunyai bukti yang kukuh, pihak berkuasa pasti akan datang dan tindakan juga diambil terhadap tertduh.

” Kenapa tak panggil JAIS?,” tanya Ika.

Soalan itu tidak dijawab oleh Rossalennah.

Bagaimanapun, ia telah dijawab oleh Iesya Toh, yang juga merupakan bekas pengacara Selamat Pagi Malaysia di RTM.

” Jais selalu lambattttt.. orang dah siap proses dan selamat hilang baru call balik,” komen Iesya.

Ternyata komen itu mendapat perh4tian w4rganet lain terkejut kerana soalan itu dijawab oleh Iesya Toh yang juga merupakan pelakon dan penyanyi..

Rata-rata w4rganet lain bersetuju dengan jawapan Iesya Toh apabila ada yang berkongsi pengalaman mereka sewaktu berurusan dengan JAIS.

” A’ah betul..penah jadi..saya telefon petang, pastu kata nanti pegawai berkaitan akan hvbungi semula..sampai esok nya pun take..2 kali jadi macam ni..sampai sudah, takde telefon takde datang..padahal alamat dah siap bagi pun,” tulis Ctkmdsr.

Sumber:IG Rossa.sera

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: http://limauais.pw/2021/01/23/iesya-toh-tolong-jawab

 

Be the first to comment on "Ramai Tanya Isteri Shuk Kenapa Tak Repot JAIS? Sekali Iesya Toh Tolong Jawab Smpai Dapat Beratus Likes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*