Makin Biad4p, Komen Lelaki Ini Bila Krew Ebit Lew Kem4langan Buat Ramai Nak Mar4h

Tiga orang pasukan media penceramah bebas, Ustaz Ebit Lew terlibat dalam kemala.ngan di Tol Jalan Duta malam tadi.

Perkara itu disahkan oleh Ebit sendiri menerusi hantaran yang dimuatnaiknya di laman Facebook kira-kira tujuh jam lalu.

Ebit berkata, kemala.ngan berlaku apabila kereta yang dinaiki pasukan media yang merakamkan program Jejak Ebit Lew Astro melang.gar bahu jalan untuk mengelak daripada terlang.gar sebuah kenderaan yang membuat pusingan U di ruang yang tidak dibenarkan.

Pasukan-media-Ebit-Lew-kemalangan

“Tadi kami empat kereta ke Penang membantu abang sekeluarga yang lapan bulan tidur dalam kereta. Semasa sama-sama balik ke KL. Betul-betul lorong kanan Touch N Go lepas Tol Jalan Duta. Tiba-tiba ada kereta dari kiri uturn ke kanan.

“Ada sign (petunjuk) tidak boleh uturn. Estima mereka cuba elak kereta uturn menyebabkan melanggar divider tengah jalan,” katanya.

Ebit berkata, tiga orang pasukan medianya itu sehingga kini masih dirawat di Hospital Gleneagles, Kuala Lumpur.

“Sekarang saya di Hospital Gleneagles menanti ketiga-tiga team buat imbasan Tomografi Berkomputer (C.T Scan). Doakan semuanya baik dan selamat. Doakan Teyha, Azrin dan Ijad semuanya selamat dan baik-baik ajer. Sedih dengar mereka mengerang sa.kit,” tambah beliau.

Terdahulu beliau berkata, Ebit dan pasukannya dalam perjalanan pulang daripada Pulau Pinang membantu sekeluargayang telah tinggal di kereta selama lapan bulan

Lelaki Ini  Masih Tak Puas Hati Dengan Ebit Lew

Lelaki bernama Zul Hafiz Paday masih tidak berpuas hati dengan Ustaz Ebit Lew. Baru baru ini kecoh di media sosial di mana dia dengan lantang dan berani mengkritik Ebit Lew kerana dikatakan tidak ikhlas dan riak ketika membantu orang susah.

Sudah semestinya semua tidak menyokong apa lelaki ini cakap, beribu komen lelaki ini terima di facebook dia sendiri tetapi dia tetap dengan pendirian bahawa Ebit Lew bukan seorang yang ikhlas.

Selepas berita kemal4ngan krew Ebit Lew semalam, dia memuat naik satu status yang agak biadap.

Sebelum ini Memetik komen dari seorang pengguna fb yang dikongsikan oleh seorang pengguna twitter (@suhaimyharun) berkenaan artikel ustaz ebit lew melawat mngsa tngan pvtus di pasir gudang johor.

Zul hafiz yang dikatakann berasal dari Kota Bharu kelantan dilihat dikecqm teruk akibat komen yang tak berasas dari beliau., sedangkan semua rakyat malaysia tahu bahawa Ustaz Ebit Lew bukanlah seperti yang diberiahu beliau

“Hari² post tolong orang sana sini. Demi apa? Demi like, share, view. Bukan untuk jadikan teladan untuk orang lain turut sedekah. Malah menjatuhkan orang dan pihak lain serta menimbulkan kemarahan “netizen” terhadap pihak lain. Kenapa orang lain tak datang bantu orang tu orang ni. Kenapa mesti Ebit Lew? Mana orang lain? Tak nak tolong ke? Woi barua, ramai lagi yang suka sedekah suka tolong orang ni. Siapa mereka?? Korang tak kenal dan tak nampak apa mereka buat sebab mereka adalah orang yang sedekah dan tolong orang secara senyap dan ikhlas. Jilat lah ustaz publisiti tu sampai puas. Riak takabbur suka menunjuk-nunjuk macam kau lah paling perfect demi mendapat pujian. Baik dapat kejian kerana kebenaran daripada mendapat pujian kerana sifat munafik. Satu hari Allah akan tunjuk juga. Percaya lah. Hari ni orang puji kau, esok dan lusa kau tetap inginkan pujian. Dengan pujian itu lah kau rasa bahagia. Maka kau benar² orang yang riak dan mu-nafik”

Berikut adalah reply dari pengguna twitter yang lain berkenaan isu ini.

“Biar la dia. Dia nak bantu ape salahnya? Kita yang tk dapat bantu ni sekurang kurangnya doakan kesejahteraan beliau untuk sentiasa membantu umat manusia yang lain yang dalam kesusahan yang lebih memerlukan daripada kita”

inilah tanda manusia yg bvsuk hati, dia hanya tahu judge je. Sembang kepala anjing pun boleh terbang tapi habuk apa pun x dak. Hati dia sqkit bila tgok kebaikan. Diri sendiri hnya mampu jd keyboqrd warrior.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://trendingsangat.pw/krew-ebit-lew/

 

Be the first to comment on "Makin Biad4p, Komen Lelaki Ini Bila Krew Ebit Lew Kem4langan Buat Ramai Nak Mar4h"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*