Makin Reda Ganggvan Ketuk Mlsteri Kini Dirakam Objek Bergerak Sendiri Pula Dekat Taman

Penduduk sebuah taman perumahan di Lukut di sini mend.akwa video mengenai alat senaman bergerak sendiri yang tular baru-baru ini bukan perkara baharu, sebalik­nya misterl seumpamanya dialami mereka sejak dua tahun lalu.

Seorang penduduk, Kamarul Hamizam Abd. Karim, 43, berkata, kejadlan alat senaman berge­rak sendiri yang berlaku di taman permainan berhampiran rumah­nya dikatakan berlaku pada tengah malam.Video berdurasi 19 saat seperti di bawah tular di media sosial sejak ming­gu lalu yang memaparkan alat senaman tersebut bergerak sendiri.

Menurut Kamarul Hamizam, video itu dikatakan dik0ngsi menerusi aplikasi WhatsApp penduduk taman itu sebelum tular di laman Facebook.

“Semalam (kelmarin), salah seorang penduduk merakam vi­deo semasa sedang melepak di taman permainan tersebut.

“Namun, pada malam ber­kenaan, alat senaman itu tidak bergerak seperti dalam video (tular) tersebut,” katanya ketika ditemui semalam.Dakwa Kamarul Hamizam, kejadlan mlsteri itu bukan pertama kali berlaku di kawasan ber­kenaan kerana sebelum ini, terdapat penduduk yang me­ngadu pintu rumah mereka pernah diketuk.

“Kebanyakan penduduk yang mengalami gang.guan mlsteri itu tidak mahu ambil pusing kerana blmbang akan menlmbulkan rasa ket.akutan dalam kalangan ke­luarga mereka dan orang lain.

“Saya sendiri pernah beberapa kali ternampak kelibatt putih terbang pada waktu malam semasa mula-mula berpindah ke sini,” da.kwanya.Seorang lagi penduduk, Shahrul Akmal, 30, pula memberitahu, dia tidak menaflkan berasa blmbang dengan kejadlsn mlsteri di kawasan tersebut.

“Kadang-kadang apabila mendengar penduduk bercerita mengenai pengalaman (gangguan) mereka, saya ambil pendekatan berdiam diri.

“Saya bimbang anak dan isteri keta.kutan sekiranya saya tiada di rumah,” katanya.

VIDEO :

Reaksi Ramai

Alah selalu sangat asyik permainan yang sama ja dok main, main la yg lain pulak wahai cik hantuu, itu pun kalau betul ngko hantuu la.

Cuba azan kat situ….bergerak lagi tak. N0rmal lah tu.. Rehat dari ketuk pintu rumah.

Perkara biasa kt taman permainan bila waktu mlm waktu diowg pulak bermaln tuh.

Biarlah dia main dari duk blising2 ketuk pintu rumah orang malam2.

Rehat jap..ambik mood…nnt sambung lagi menukang pintu rumah orang.

Kredit : Kosmo

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

 

 

Be the first to comment on "Makin Reda Ganggvan Ketuk Mlsteri Kini Dirakam Objek Bergerak Sendiri Pula Dekat Taman"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*