“See You In Court!” Hidung Kena Jolok Dengan Nurse, Influencer Ini Dikec4m Oleh Netizen

Semenjak awal tahun 2020 ini, petugas barisan hadapan sudah sehabis baik mengorb4nkan masa dan ny4wa mereka demi untuk menjaga keselamatan dan kesihatan penduduk di seluruh dunia.

Namun, tindakan seorang influencer ini bagaikan men1ikam belakang para petugas barisan hadapan apabila beliau dikatakan tidak berpuas hati dengan layanan yang diterima ketika melakukan swab test C0vld-l9.

Pada 15 Disember lalu, seorang influencer telah memuat naik beberapa Instagram story menceritakan kisahnya dikasari oleh seorang jurur4wat.

Menurutnya, jurur4wat tersebut telah melakukan sw4b test dengan begitu kasar keatas dirinya dan akibat tidak puas hati, influencer tersebut telah mengambil keputusan untuk membawa perkara itu ke muka pengadilan dan turut membuat lap0ran di Ibu Pejabat Polis Daerah Tawau, Sabah.

Baginya, jurur4wat tersebut tetap bertindak kasar walaupun pada mulanya sudah diminta untuk melakukan sw4b dengan perlahan-lahan dan disebabkan itu telah berlakunya pertumpahan air mata akibat rasa sakit pada bahagian hidungnya.

Dalam masa yang sama, Instagram story tersebut telah mendapat perhatian ramai dan influencer tersebut dikec4m dengan hebat kerana sikapnya itu.

Bagi segelintir netizen, apa yang dilakukan oleh jurur4wat tersebut sememangnya mengikut procedur yang sepatutnya ketika melakukan sw4b test dan bukannya dengan sengaja menjolok hidungnya sehingga begitu sekali.

Bukan itu sahaja, ramai turut menyebelahi jurur4wat tersebut dan meminta supaya ada tindakan yang dilakukan ke atas influencer berkenaan kerana sikap tidak bertanggungjawabnya itu.

Beberapa doktor di Twitter turut mempersoalkan tindakannya kerana mengambil video tanpa kebenaran jururwat tersebut dengan tujuan untuk memalukannya.a

Namun, influencer berkenaan telah membuat permohonan maaf terhadap jururawat tersebut dan menganggap mungkin apa yang berlaku itu disebabkan rasa str3ss yang melanda diri petugas barisan hadapan.

Sekali lagi, influencer tersebut telah dikec4m kerana masih ingin mempertahankan diri walaupun sudah membuat permohonan maaf.

Semoga apa yang terjadi ini dijadikan sebagai pengajaran kepada semua orang untuk sentiasa menghargai jasa petugas barisan hadapan.

Sumber foto: Twitter

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : HOT.FM

 

Be the first to comment on "“See You In Court!” Hidung Kena Jolok Dengan Nurse, Influencer Ini Dikec4m Oleh Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*