Rakan DaiSyed, Wanns Ahmad Dedahkan Perangai Sebenar Kawan Baiknya Itu

 

PELAKON Wanns Ahmad menyeru agar netizen berhenti menghkum Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful selagi pendakwah muda itu belum dibuktikan bersalah di mahkamah.

Kata Wanns dia bukan bertindak menyebelahi atau membela rakannya itu, namun mahu menyerahkan hal berkenaan kepada pihak yang sepatutnya.

“Saya sebenarnya tak defend dia pun cuma sebagai orang Islam, apabila terima perkhabaran yang masih belum sahih daripada pihak sepatutnya… kita tak boleh nak judge.

“Apa yang kita boleh buat adalah doakan yang baik-baik. Kalau dia bersalah biarlah Tuhan dan juga undang-undang yang tentukan hukuman tu, kita tiada hak.

“Malah kalau dia bersalah pun kita doakan yang baik-baik supaya dia berubah… tapi kalau dia tak salah, besar fi1tnah tu,” ujarnya.

Da’i Syed sempat beri tazkirah kepada penghuni pusat tahanan – “Duduk dalam pun seronok juga, solat dengan banduan”.

PENDAKWAH muda Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful cukup tenang ketika ditemui selepas dilepaskan dengan ikat jamin di Kompleks Mahkamah Petaling Jaya pada Selasa.

Menerusi pertemuan singkat dengan mStar, Syed Shah Iqmal atau Da’i Syed berkongsi pengalamannya ketika menjalani tahanan reman di lokap.

VIDEO :

Kredit: Mstar

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : 

 

Be the first to comment on "Rakan DaiSyed, Wanns Ahmad Dedahkan Perangai Sebenar Kawan Baiknya Itu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*