Otot paha Amira Othman koy4k dan berdar4h – “Warna air kenc1ng bertukar hitam… dar4h itu kacau buah pinggang dan hati”

AKIBAT bersenam melebihi kemampuan diri, penyanyi Amira Othman terpaksa dimasukkan ke sebuah pusat perub4tan swasta di Kuala Lumpur pada Sabtu lalu selepas otot pahanya didapati terkoy4k dan berdar4h.

Menurut Amira atau nama sebenarnya, Nadia Amira Othman, 27, pada mulanya dia menyangkakan sak1it yang dialami di bahagian otot paha selepas pertama kali menyertai kelas senam berbasikal indoor (indoor cycling) adalah perkara biasa.

Bagaimanapun, kesak1itan itu menjadi semakin tervk dan lebih par4h apabila air kenci1ng bertukar warna kehitaman.

“Benda ini jadi sebab asalnya saya pergi bersenam indoor cycling, mungkin disebabkan kelas itu intense sangat tapi saya cuba juga push diri, paksa punya paksa sampai sak1it otot.

“Selepas diperiksa doktor, otot saya rupa-rupanya koy4k dan berdar4h jadi darah itu telah merebak pada organ dalam badan. Dar4h itu kacau pada buah pinggang dan hati tapi nasib baik buah pinggang saya okay.

“Sekarang doktor nak pantau pula keadaan hati saya. Sebelum ini selalu je saya sakit otot lepas bersukan, tapi untuk kes kali ini, sak1it dia makin lama makin berbisa.

“Lama-lama bila hari ketiga, warna air kenc1ing saya juga bertukar hitam,” ujarnya kepada mStar.

Keadaan kesihatan Amira kini dalam keadaan baik selepas mendapatkan raw4tan doktor.

Bagaimanapun, penyanyi lagu Hati-Hati ini bersyukur selepas doktor memberitahu keadaan kesihatannya semakin pulih dan mungkin akan dibenarkan pulang pada Rabu atau Khamis.

Sehubungan itu juga, Amira menasihatkan peminatnya agar sentiasa berpada-pada dalam melakukan aktiviti kecergasan agar ia tidak memakan diri.

 

Bersenam memang bagus dan penting, tapi buat berpada-pada jangan sampai memudaratkan diri

AMIRA OTHMAN

PENYANYI

“Bersenam memang bagus dan penting, tapi buat berpada-pada jangan sampai memudaratkan diri. Doktor pun dah pesan pada saya, kita kena tahu kemampuan diri.

“Ada orang sesuai bersenam cara ini, ada orang pula tak sesuai dengan cara itu. Kalau dah rasa macam tak boleh tu, janganlah kita push diri, kena bersederhana sahaja,”ujarnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Mstar

 

Be the first to comment on "Otot paha Amira Othman koy4k dan berdar4h – “Warna air kenc1ng bertukar hitam… dar4h itu kacau buah pinggang dan hati”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*