Kata2 Ayah Dai Syed

PETALING JAYA – Bapa kepada pendakwah Da’i Syed, Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail memohon agar anak lelakinya itu diberikan kekuatan iman saat berdepan dengan tudvhan ser3ngan s33ksual dan rgol daripada beberapa mngsa wanita.

Syed Jamalullail menerusi perkongsian di Facebook miliknya kelmarin berkata, hanya kekuatan iman yang paling pen­ting ketika berdepan dengan sebarang ujian.

Beliau yang kini berada di Mesir turut memohon kepada saudara seagama agar sedekahkan bacaan surah al-Fatihah dan di­niatkan kepada anaknya.

“Saya mohon dari saudara se-Islam saya yang dimuliakan Allah untuk sedekahkan bacaan surah al-Fatihah dan diniatkan untuk anak saya, Iqmal dan juga pelapor supaya dikuatkan iman saat mereka diuji.

“Hanya kekuatan iman yang paling penting ketika ini untuk berdepan dengan semua. Pasti Allah akan membersihkan hamba-Nya sebersih-bersihnya jika dia menjalani dengan iman teguh,” tulisnya.

SYED MOHAMMAD SHAIFUL

Lelaki itu juga menyerahkan segalanya di tangan Tuhan untuk menentukan sama ada anaknya, Da’i Syed atau nama penuh, Syed Shah Iqmal benar-benar bersalah ataupun tidak.

“Sesungguhnya, sebaik-baik hukvman daripada-Nya adalah balasan di dunia sebelum dihadapkan di Yaumul Mahsyar.

“Sabda Rasulullah, seorang mukmin akan pasti diberi ujian. Sehinggalah dia berjalan di muka bumi ini tanpa d0sa sedikit pun, hadis riwayat Bukhari,” tulisnya lagi.

Pada 24 November lalu, Syed Jamalullail tampil bersuara memberi maklum balas terhadap isu yang melibatkan anaknya sambil memberi nasihat agar pendakwah muda itu tidak mempergunakan agama untuk menutup segala kejahatan.

Setakat semalam, tujuh laporan polis telah diterima melibatkan Da’i Syed.

Sebelum ini, pendakwah muda kelahiran program realiti keagamaan itu ditahan rem4n bagi membantu s1iasatan berhubung laporan polis kes rgol.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.kosmo.com.my/2020/12/02/semoga-dikuatkan-iman/

 

Be the first to comment on "Kata2 Ayah Dai Syed"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*