Azwan Ali sedia bantu, tapi bukan secara kiriman wang

Pengacara sensas1, Azwan Ali, 54, mended4hkan dia kini banyak menerima Direct Message (DM) di Instagram (IG) daripada orang ramai terutama di Sabah yang meminta bantuan keperluan barangan makanan kerana terjej4s pendapatan ak1bat C0vid-19.

Azwan, bagaimanapun berkata dia bukan tidak mahu membantu, tetapi lokasi mereka yang memerlukan itu sangat jauh. Tambahan pula, sekarang ini kerajaan masih melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

“Jujur diakui, saya ingin membantu kerana sangat bersimpati dan prihatin dengan nasib kebanyakan orang yang terjej4s pendapatan disebabkan Cov1d-19 ini. Namun, lokasi tempat tinggal mereka seperti di Sabah itu terlalu jauh.

“Saya pula kalau nak beri bantvan pada orang suka menyerahkan sendiri kepada pihak memerlukan itu dan tidak akan meIayan individu-individu yang meminta dikirimkan wang ke akaun mereka.

“Sekarang ini terlalu banyak ‘sc4mmer’. Jadi, saya sangat berhati-hati dan memastikan sedia membantu mereka yang betul-betul perlu pertolongan,” katanya.

Azwan yang kini namanya kembali meIedak dan men1ti populariti semula berkata dia amat bersyukur diIimpahi rezeki yang tidak diduganya daripada Allah SWT ketika ini selepas muncul mengacarakan program Lagu Cinta Kita musim kedua (LCK2) di TV3.

Ujar penghibur yang cukup dikenali dengan panggilan Diva AA dan tagline ‘See My Level’ ini, selain  rezeki melimpah-ruah, dia juga didatangi semula oleh rakan-rakan lamanya yang pernah menjauh suatu ketika dahulu.

“Sekarang ini, apabila nama saya makin disebut-sebut, ramai jugalah rakan lama sejak dari sekolah dan dalam industri dulu sudah menghubungi ucap tahniah. Mereka juga tanya khabar dan kembali ingat pada saya.

“Kalau dulu, saat saya jatvh ramai yang ‘lar1’ dan jika berjumpa pun mereka tidak kenal. Bukan saya nak mervngut atau tidak menghargai persahabatan, tetapi kenapa perlu membudayakan sanjungan pada seseorang itu dibuat pada ketika dia popular.

“Kenapa dahulu, tidak terus bersama-sama dengannya di saat dia jatvh. Itu yang menjadi persoalan dan saya sebenarnya tidak minta pun dihargai tetapi bersahabatlah dengan ikhlas,” katanya.

Azwan yang berganding dengan Elly Mazlein sebagai pengacara LCK2, cukup gembira apabila dua episod program realiti TV itu berjaya ‘trending’  di media sosial dan mendapat maklum balas positif warganet.

Mengulas perkembangan kerjayanya, Azwan berkata dia akan sibuk sehingga hujung Disember ini kerana selain mengacara, dia juga berlakon beberapa drama seperti  Madam e- Wallet, Made dan Shah Alam 40K.

 Selepas 20 tahun tidak berlakon, akuinya dia tervja dapat berganding dengan penyanyi paling diminatinya iaitu Ziana Zain yang turut membintangi drama Madam e- Wallet untuk tayangan di TV3 itu.

Tidak terkecuali, Azwan juga mengingatkan peminat untuk mengikutnya di akaun Instagram yang betul iaitu @divaazwanaavazzztersohor1 berikutan ada juga pihak yang sanggup membuat akaun paIsu di atas namanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : HM

 

Be the first to comment on "Azwan Ali sedia bantu, tapi bukan secara kiriman wang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*