Alif Satar positif Covid-19 – “Saya mohon maaf… keputvsan ini mendvkacitakan”

DUA hari selepas membuat persembahan di pentas Separuh Akhir Muzik-Muzik (SFMM35) pada Jumaat, penyanyi Alif Satar menerima berita mengejvtkan apabila dia disahkan p0sitif C0vid-19.

Menerusi Instagram, Alif memaklumkan kepvtusan ujian sar1ngan terbaharu yang dilakukan mendapati dia dijangk1ti v1rus tersebut.

“Assalamualaikum… dalam kesibukkan Alif menjalankan penggambaran, Alif telah melakukan beberapa ujian sar1ngan covid-19. MaIangnya, keputvsan terkini yang Alif baru sahaja terima hari ini telah menunjukkan bahawa Alif didapati p0sitif covid-19 dan perkara ini amatlah mengejvtkan dan mendvkacitakan.

“Perkara pertama bila Alif dapat tahu keputusan ini, adalah semestinya tahap keseIamatan keluarga, isteri dan anak-anak Alif, rakan-rakan di set penggambaran dan semestinya contact-contact rapat yang telah berjumpa dengan Alif,” katanya.

Alif maklumkan berita itu menerusi Instagram.

Meskipun masih terkejvt dengan berita tersebut, penyanyi lagu I Want You To Love Me ini berkata dia akan memberikan kerjasama penuh dengan pihak berkuasa bagi mengesan individu atau kontak rapat yang berhubung dengannya sebelum ini.

Malah, dia turut mendoakan agar orang ramai dilindungi daripada jangk1tan v1rus tersebut.

Alif bimbang keselamatan isteri dan anak-anak.

“Alif juga telah memberi nama kepada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), kontak rapat yang Alif kenal pasti dalam tempoh 14 hari… dan Alif mohon maaf atas segala kesul1tan ini.

“Alif mohon doa semua agar diberikan kesembvhan dan kekvatan untuk menempuh1 dugaan Allah SWT ini.

“Alif doa agar semua terh1ndar daripada sebarang kemvdaratan… Alif sekarang menjalani proses kuarantin,” ujarnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : mstar

 

Be the first to comment on "Alif Satar positif Covid-19 – “Saya mohon maaf… keputvsan ini mendvkacitakan”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*