Berkelah Di Bagan Lalang, Adun Ketari, Young Syefura Akan Bayar K0mpaun Ianggar SOP PKPB Segera

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Ketari Young Syefura Othman mengatakan beliau akan menjelaskan bayaran k0mpuan yang diarahkan kepadanya kerana meIanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Selangor, baru-baru ini dalam masa terdekat.

Pengakuan itu lakukan Young Syefura semasa memb4haskan Rang Und4ng-Und4ng Enakmen Perbekalan (Belanjawan 2021) pada persidangan DUN Pahang di Wisma Sri Pahang semalam, yang dibentangkan oleh Menteri Besar Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail kelmarin.

Beliau juga mengatakan pihak p0lis memaklumkan bahawa k3s terhadapnya itu dianggap selesai.

Pada masa sama, Young Syefura yang dikec4m selepas memuat naik di Instagram gambar beliau bersama empat rakan menyambut ulang tahun keIahirannya di pantai Bagan Lalang, Selangor, yang kemudiannya dip4damkan daripada laman sosial tersebut meminta maaf kerana telah meIanggar SOP PKPB.

“Saya meminta maaf kerana meIanggar SOP PKPB yang sedikit sebanyak memberi kesan kepada Dewan Undangan Negeri (DUN) Pahang.

“Saya juga memohon maaf kepada semua rakyat Pahang atas kesiIapan itu,” katanya seperti dilap0rkan.

Sebelum ini banyak yang tidak berpuas hati dengan tindakan Young Syefura yang did4kwa telah melanggar SOP PKPD apabila beliau bersama empat rakan menyambut ulang tahun keIahirannya di pantai Bagan Lalang, Selangor.

Beliau kemudian meminta maaf kerana berkelah dan terbuka untuk dirinya dis1asat.  

Selangor merupakan antara negeri yang dikenakan PKPB sehingga 6 Disember ini, dan orang ramai diIarang merentas daerah tanpa urusan penting sepanjang tempoh tersebut.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : gempak

 

Be the first to comment on "Berkelah Di Bagan Lalang, Adun Ketari, Young Syefura Akan Bayar K0mpaun Ianggar SOP PKPB Segera"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*