Dah Lama Pend4m, Datin Seri Shahida TerkiIan Dengan Bekas Pembantu Peribadi! – “Kak Mel Panggil Saya Si Bod0h, Ustazah Jad1an, Tapi Saya…”

Setelah sekian lama mememd4m rasa, Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid yang juga isteri kepada usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri tampil bersuara mengenai bekas pembantu peribadi mereka, dikenali sebagai Kak Mel.

Shahida menerusi empat hantaran di laman sosial Instagram (IG), meluahkan rasa terkiIan terhadap Kak Mel yang sanggup membvruk-bvrukkan mereka sekeluarga.

Selain itu Shahida turut mend4kwa Kak Mel turut memanggilnya dengan pelbagai gelaran tidak enak seperti ‘Si Bod0h’, ‘Ustazah Jad1an’, ‘Bet1na’ dan lain-lain panggilan bvruk.

“Alhamdulillah saya masih boleh memanggil dengan panggilan Kak Mel kerana saya mengenang jasa dia pernah berkhidmat untuk keluarga saya.

“Tidak dengan panggilan ‘Si Bod0h,ustazah jad1an, bet1na atau perkataan bvruk yang lain-lain seperti dia memanggil saya sekeluarga,” luahnya.

Dalam pada itu, Shahida menjelaskan tujuan memuat naik hantaran tersebut bukan untuk menga1bkan Kak Mel tetapi hanya ingin menjelaskan keadaan sebenar supaya tidak terus dipandang sin1s masyarakat.

“Saya menulis ni bukan untuk menga1bkan Kak Mel. Kak Mel berjasa jaga anak-anak kami dan keluarga saya.

“Jangan la harapnya membvruk-bvruk atau bergadvh di mana-mana ruangan komen. Saya hanya ingin menjelaskan keadaan supaya orang terus tidak berburvk sangka pada kami.

“Bila diam orang kata saIah, bila bersuara orang kata nak berIawan, Demi Allah tiada niat sebegitu melainkan hanya ingin anda semua jelas.

“Saya terkejvt Kak Mel ‘pusing cerita’ ni semata-mata untuk viraI, meraih viewers dan followers.

Kalau ya pun kak nak viral, jangan la mewujudkan cerita yang tidak benar.

“Saya berani menulis sebab saya ada segala bukti sebelum akak berhenti, tak ada benda bvruk yang kami lakukan pada akak….Janganlah Kak Mel menimbulkan perkara-perkara yang tak wujud Kak Mel,” luahnya panjang lebar.

Pada Julai lalu bekas pembantu Aliff Syukri, Melati Abdul Ghani atau Kak Mel tampil bersuara berhubung perkhidmatannya yang diberhentikan syarikat.

Pemberhentian Kak Mel kemudiannya menjadi tuIar dan pelbagai spekuIasi timbul selepas wanita yang berkhidmat selama lebih enam tahun bersama keluarga usahawan tersebut membuat beberapa hantaran di media sosial mengenai bekas majikannya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : gempak

 

Be the first to comment on "Dah Lama Pend4m, Datin Seri Shahida TerkiIan Dengan Bekas Pembantu Peribadi! – “Kak Mel Panggil Saya Si Bod0h, Ustazah Jad1an, Tapi Saya…”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*