“Cukup-Cukuplah Tipv Orang,” – Nama & Gambar Dipergvna Send1ket PeIaburan H4ram, Danial Zaini Tekad Rep0rt PoIis

 

Pelawak dan penyampai radio, Danial Zaini meluahkan rasa kecew4 selepas mended4hkan namanya did4kwa telah disaIah gunakan send1ket pelaburan wang h4ram untuk cuba memperd4ya orang ramai.

Menurut Danial, dia tidak pernah terlibat dengan mana-mana sk1m peIaburan atau saham seperti yang digembar-gemburkan oleh segelintir pihak di platform media sosial.

“Ada pihak yang menggunakan gambar saya tanpa kebenaran dengan membuat iklan saham pelaburan. Saya ingin tegaskan saya tidak terlibat dengan mana-mana pelaburan atau saham.

“Kepada pihak yang mengunakan gambar saya diminta delete gambar tersebut dalam masa 24jam dan lap0ran p0lis akan dibuat oleh saya dalam masa terdekat,” tulisnya.

Terbaru, menerusi sebuah posting yang dimuat naik pada petang Selasa, penyampai radio Era itu memberi tahu, dia telah pun membuat lap0ran p0lis berhubung 1su berkenaan di Bala1 P0lis, Shah Alam.

Jelas Danial lagi, individu berkenaan bukan sahaja telah menggunakan nama dan gambarnya, malah logo Bank Negara juga telah digunakan bagi mengabur1 mata orang ramai.

“Hari ini saya bersama manager saya dan atas nasihat Iawyer saya membuat satu lap0ran p0lis di Bala1 P0lis Shah Alam bekenaan pengunaan gambar saya berserta logo Bank Negara dalam satu pen1puan peIaburan yg diIklankan di sosial media.

“Saya harap pihak yang bertanggungjawab dalam menyebarkan pen1puan ni dapat ditangkap dengan segera. Cukup-cukuplah t1pu orang,” kongsinya lagi.

Malah, Danial juga turut berharap agar si peIaku bakal mendapat hukvman yang set1mpal.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan artis menyifatkan tindakkan yang diambil oleh Danial itu adalah wajar selain turut menasihati pelawak tersebut agar lebih berhati-hati pada masa akan datang.

Terdahulu, send1ket pen1puan w4ng h4ram ini dikatakan telah memuat naik gambar Danial bersama kereta barunya kononnya mend4kwa kejayaan tersebut banyak berpunca daripada aktividi-aktiviti pelaburannya sebelum ini.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : MH

 

Be the first to comment on "“Cukup-Cukuplah Tipv Orang,” – Nama & Gambar Dipergvna Send1ket PeIaburan H4ram, Danial Zaini Tekad Rep0rt PoIis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*